Πηγή: 3pointmagazine

Ο 45χρονος ΜD EAMAM UDDIN από το Μπαγκλαντές νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, αφού δέχτηκε επίθεση με λοστό έξω από μεγάλο σούπερ-μάρκετ της Λέσβου, από 29χρονο δράστη που έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.

Στελέχη της Υ.Α. επισκέφτηκαν και μίλησαν με τον 45χρονο στο «Γενικό Βοστάνειο Νοσοκομείο» λίγες ώρες πριν γίνει η χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του συντριπτικού κατάγματος ωλένης που έχει υποστεί.

Ο Emdi για να συντηρήσει τη γυναίκα του και τα επτά τους παιδιά που ζουν στο Μπαγκλαντές, τα τελευταία έξι χρόνια, βρίσκεται έξω από το σούπερ- μάρκετ, βοηθά τους πελάτες να φορτώσουν τα ψώνια τους στο αυτοκίνητο και σε αντάλλαγμα, επιστρέφει το καροτσάκι τους, κρατώντας το κέρμα των πελατών.

Ανακαλεί το περιστατικό της επίθεσης: «Ήταν 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου, δεν είχε καθόλου κόσμο. Είδα ότι ένα αυτοκίνητο πάρκαρε σε θέση ΑμεΑ και είπα στον οδηγό ότι όλο το πάρκινγκ είναι άδειο και ότι δεν έπρεπε να παρκάρει σε θέση ΑμεΑ. Μέσα σε λίγη ώρα βρισκόμουν στο έδαφος. Στην αρχή δεν αντέδρασα, μου είπαν να μη δώσω σημασία. Ο οδηγός αφού άρχισε να με βρίζει ότι είμαι λαθρομετανάστης, ενώ έχω νόμιμη άδεια- δεν προλάβαινα καν να του μιλήσω, τράβηξε ένα σίδερο και μου επιτέθηκε. Αν δεν έβαζα το χέρι μου μπροστά στο κεφάλι μου, φοβάμαι δεν θα ήμουν ζωντανός».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους της Μυτιλήνης που ήρθαν και μου συμπαραστάθηκαν, αυτούς που με ήξεραν κι εκείνους που δεν με ήξεραν» συμπλήρωσε.

Η Ύπατη Αρμοστεία κατέγραψε το περιστατικό για λογαριασμό του Δικτύου Καταγραφής Περιστατικών Ρατσιστικής Βίας και παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Photo credits: UNHCR/Anthi Pazianou

Πηγη: Δίκτυο καταγραφής περιστατικών ρατσιστικής βίας