Πηγή: 3pointmagazine

«Μετά από 500 live είναι η πρώτη φορά που τα ΄χω χαμένα..», είπε βλέποντας χτες την κατάμεστη αίθουσα του Piraeus 117 Academy ο Βέβηλος, γνωστός ράπερ που παρουσίασε το νέο του δίσκο «Το βιβλίο των τεσσάρων στοιχειών» .

Ο Βέβηλος δεν είναι όμως απλά ένας γνωστός ράπερ, αλλά και από τους πρώτους με πολιτικοποιημένο στίχο στον χώρο της ελληνικής χιπ χοπ. Ήταν κάτι που αποτυπώθηκε σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας με το κοινό να ανταποκρίνεται, όπως σε κάθε live. Τραγουδούσε τους στίχους, φώναζε συνθήματα, άναβε καπνογόνα, ανατρίχιαζε. Ήταν μια βραδιά πολύ ιδιαίτερη από την αρχή έως το τέλος της.

Προς το τέλος της συναυλίας ο Βέβηλος θέλησε να κάνει μια ξεχωριστή αφιέρωση. Να πει ένα τραγούδι για τον δολοφονημένο Ζακ Κωστόπουλο. «Είχαμε ανταλλάξει δυο κουβέντες με τον Ζακ..», είπε στην αρχή και πρόσθεσε ότι κι εκείνος είχε βρεθεί πολλές φορές εγκλωβισμένος, γεγονός που συνέβαλε ώστε να γράψει το τραγούδι. Η συγκίνηση δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει την εισαγωγή του. Όμως τα λόγια από το Σεζάριο ακούστηκαν καθαρά. Και στο τέλος ο κόσμος καταχειροκρότησε συγκινημένος, σε μια συναυλία, που αν μη τι άλλο πέρα από ωραίες μουσικές είχε πολλή αγάπη και ανθρωπιά.