Μια ενδιαφέρουσα είδηση έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπου δικαστήριο καταδίκασε λαθροκυνηγό, εκτός από φυλάκιση, και σε υποχρεωτική παρακολούθηση σε τακτά χρονικά διαστήματα της διάσημης ταινίας κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι».

Ο Ντέιβιντ Μπέρι καταδικάστηκε στο Μιζούρι σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για υπόθεση λαθροθηρίας που θεωρείται από τις σημαντικότερες που έχουν υπάρξει στην πολιτεία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Μπέρι και άλλα μέλη της οικογένειάς του σκότωσαν εκατοντάδες ελάφια τα τελευταία τρία χρόνια. Έβαζαν στο στόχαστρο μεγάλα αρσενικά, τα σκότωναν παράνομα, ιδίως τη νύχτα, τους έκοβαν το κεφάλι για να το χρησιμοποιήσουν ως «τρόπαιο» και άφηναν το υπόλοιπο σώμα, όπως εξήγησε ο εισαγγελέας της κομητείας Λόρενς, Ντον Τρότερ.

Δικαστής του Μιζούρι, εκτός από την ποινή ενός έτους, αποφάσισε να επιπλήξει με έναν ακόμη τρόπο τον δράστη, υποχρεώνοντάς τον να παρακολουθεί μία φορά τον μήνα την ταινία κινουμένων σχεδίων «Μπάμπι».

Το κλασικό αριστούργημα του Γουόλτ Ντίσνεϊ έχει ως πρωταγωνιστή ένα μικρό ελάφι, του οποίου η μητέρα σκοτώνεται από έναν κυνηγό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ο δικαστής Ρόμπερτ Τζορτζ διέταξε η πρώτη προβολή του “Μπάμπι” να γίνει πριν από τις 23 Δεκεμβρίου.