Ακολουθεί απόσπασμα από εβδομαδιαίο κουτσομπολίστικο περιοδικό του 2018

Ιανουάριος

Η μεταμνημονιακή Ελλάδα ζει νέες εποχές. Αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 1 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ για εμπορικά κέντρα και εργοστάσια. Μείωση τελών κυκλοφορίας στα κότερα και θέσπιση τέλους για τα ποδήλατα ως αντίμετρο. Παύση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και απειλή κατεδάφισης αν δεν καταβληθούν τα χρέη. Η ανεργία εκμηδενίζεται με την θέσπιση υποχρεωτικής εθελοντικής εργασίας.

Φεβρουάριος

Η ελληνοτουρκική κρίση κορυφώνεται στην Δομινικανή Δημοκρατία με το ματς Ελλάδα-Τουρκία στο survivor. Νικητής με 10-8 η Ελλάδα που κερδίζει την διατήρηση της ΑΟΖ και 1 τόνο καρύδες. Η τουρκική φρεγάτα βγαίνει στο Αιγαίο με το πρόσχημα ότι χάθηκε το σκουφάκι κατάδυσης του Τούρκου Προέδρου. Ο υπουργός άμυνας δηλώνει ότι αν δεν αλλάξει άθλημα ο Τούρκος ηγέτης, οι φρεγάτες θα συντριβούν.

Μάρτιος

Κάθειρξη τριών χρόνων σε παιδιά δημοτικού για φθορά ιδιωτικής περιουσίας και διατάραξη της ειρήνης. Είχαν σπάσει παράθυρο οικείας πολιτικού μετά από σουτ καραβολίδα που εξαπέλυσαν παίζοντας ποδόσφαιρο σε δημόσιο δρόμο που είχαν καταλάβει. Ο χρυσοθήρας τοκογλύφος μετά την πλήρη νομιμοποίηση της επιχείρησης του, ανοίγεται σε νέο κλάδο, τον «Αγοράζω Νεφρό».

Απρίλιος

Επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Βουλή και οι Έλληνες Μακεδόνες ξεχύνονται στους δρόμους, για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ. Οι αντιδράσεις των ομάδων του νότου οδηγούν την χώρα σε πρόωρες εκλογές τον Μάιο. Το κυβερνών κόμμα κατεβαίνει μαζί με την ακροδεξιά συμπολίτευση και το κόμμα των εργολάβων, αλλάζοντας το όνομα σε Συνασπισμό Ριγέ Γαρδούμπας (ΣΥΡΙΓΓΑ).

Μάιος

Το μεγάλο ντέρμπι των εκλογών καταλήγει σε θρίαμβο του γκόμενου απέναντι στον δροσερό. Χιλιάδες εξωγήινοι και πολιτικοί πρόσφυγες 6 μηνών από την χούντα βγαίνουν να πανηγυρίσουν. Τα Σκόπια μετά από τον όρο Μακεδονία καταφέρνουν να κερδίσουν και την Γιουροβίζιον. Η Ελλάδα με παραδοσιακό τραγούδι από την Καλαμπάκα καταφέρνει να αποσπάσει το 12άρι της Κύπρου και το 5άρι της Γεωργίας.

Ιούνιος

Ο νέος πρωθυπουργός κηρύσσει ανένδοτο αγώνα κατά της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας και καλεί τον ελληνικό λαό σε δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα είναι 78% ΟΧΙ. Οι πυρηνικές κεφαλές των Νατοϊκών βάσεων στην Σούδα και στην Κάρπαθο στρέφονται προς το Μέγαρο Μαξίμου. Μετά από 17 ώρες διαπραγμάτευση η Ελλάδα μετατρέπει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ και αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδόνια…Σκέτο.

Ιούλιος

Η πρώην αριστερή πρώτη κυρία για ακόμα μια 5η Ιουλίου κλαίει. Ο πρώην υπουργός άμυνας με στολή παραλλαγής γίνεται εποχιακός ομαδάρχης σε κατασκήνωση. Ο εκπρόσωπος των εργολάβων στην Βουλή μετατίθεται ταμίας στα διόδια της Αττικής οδού από το αφεντικό του. Ο αρχηγός του Κεντρώου κόμματος ξανανοίγει το κανάλι 69 με θεματικό περιεχόμενο τα ζώα.

Αύγουστος

Πρωτοποριακά μέτρα πυροπροστασίας από την νέα κυβέρνηση. Ιδιωτικοποίηση όλων των δασών για να μην είναι απαραίτητες οι πυρκαγιές για την εκμετάλλευσή τους. Ενίσχυση του ναρκοτουρισμού στην Μύκονο με την συμμετοχή του κρουαζιερόπλοιου Noor 1. Ορισμός του φιδέ ως προϊόν ΠΟΠ για τους γευσιγνώστες τουρίστες Σε λαϊκό προσκύνημα η καραβάνα του Γέροντα Σοφοκλή στην Μονή Λαζαριστών.

Σεπτέμβριος

Η μεγάλη σοσιαλιστική παράταξη γιορτάζει τα 45α γενέθλια της. Συγκέντρωση αλληλεγγύης από 78 οπαδούς του κόμματος έξω από τις φυλακές για τους πολιτικούς κρατούμενους της κυβέρνησης του 2000. Ο πρωθυπουργός από την ΔΕΘ ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης. Κατά την διάρκεια της ομιλίας εμφανίζεται πάνω του ένας έρπητας. Την επόμενη μέρα ανακοινώνεται η ακύρωση του προγράμματος.

Οκτώβριος

Αύξηση ελληνικού πληθυσμού μετά τα 2000 ευρώ για κάθε νέο παιδί από τον πρωθυπουργό. Ταυτόχρονη θέσπιση ειδικού φόρου στην τιμή της πάνας και των μπιμπερό. Νέο κλείσιμο της ΕΡΤ και επιτέλους η πρώην αριστερή κυβέρνηση βρίσκει πάτημα για να αντιπολιτευθεί. Μνημόσυνο του νεοναζιστικού κόμματος για τα θύματα των ηττημένων της γενιάς του 1940.

Νοέμβριος

Εορταστικές εκδηλώσεις ανακοινώνει η κυβέρνηση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Γίνεται αναπαράσταση της ιστορικής ημέρας με άρματα της αστυνομίας να ανοίγουν πυρ κατά των διαδηλωτών. Τα ΜΑΤ εφοδιάζονται με γκλοπ με καρφιά και χημικά αποβλήτων εργοστασίων. Η κυβέρνηση ξεκινάει το πρόγραμμα καθαρισμού των Εξαρχείων. Μοιράζει σκούπα και φαράσι στους κατοίκους για να καθαρίζουν τα σπασμένα.

Δεκέμβριος

Μεγάλο βήμα για τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας με την μετατροπή των κληρικών από δημόσιους υπάλληλους σε δημοτικούς. Αναλαμβάνουν την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση των Δήμων αντικαθιστώντας τα λαμπάκια με μανουάλια. Νέος νόμος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων. Δεν καταβάλλεται πλέον από τις επιχειρήσεις, αλλά από τον Άγιο Βασίλη ύστερα από σχετικό γράμμα.

Παναγιώτης Φραγκούλης