Αλιεύσαμε από Ημεροδρόμο

Πλησιάζει η ώρα για τη μεγάλη κορύφωση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», η αντίστροφη μέτρηση για τις εκδηλώσεις του στην Αθήνα, που αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη και απλώνονται για τέσσερις μέρες στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο – Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!».

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του κεντρικού Φεστιβάλ θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Παράλληλα, το τετραήμερο πρόγραμμά του είναι γεμάτο από συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο, χορό, τραγούδι, με τη συμμετοχή 400 και πλέον καλλιτεχνών, βάζοντας πάνω απ’ όλα τις ανησυχίες και τον αγώνα της νέας γενιάς για μια καλύτερη ζωή, την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε να γράφουμε Ιστορία αλλάζοντας τον κόσμο. Γιατί το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!

Το Φεστιβάλ φτάνει στην κορύφωσή του μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι πολλών μηνών και εμπνευσμένης δουλειάς από τα μέλη και τα στελέχη της ΚΝΕ, που «βούτηξαν» στη λαμπρή 50χρονη πορεία του, ανακαλύπτοντας το παρελθόν όλων αυτών των μοναδικών στιγμών που ζούμε κάθε χρόνο στα Φεστιβάλ και κοιτάζοντας κατάματα το μέλλον.

Το ταξίδι του 50ού Φεστιβάλ ξεκίνησε φέτος από τον Φλεβάρη, με την εκδήλωση όπου ανακοινώθηκε το κεντρικό τετραήμερο της Αθήνας, αλλά και το πέρασμα του Φεστιβάλ από όλα τα μέρη της Αττικής όπου είχε περάσει το κεντρικό Φεστιβάλ στην 50χρονη πορεία του.

Παράλληλα, μέλη και στελέχη της Οργάνωσης ρίχτηκαν στη δουλειά μελετώντας την ιστορία του θεσμού και σχεδιάζοντας το περιεχόμενο στις γιορταστικές φετινές εκδηλώσεις του, έκαναν κάλεσμα συγκέντρωσης αρχειακού υλικού, σχεδίασαν εκθέσεις και άλλα αφιερώματα για την 50χρονη πορεία του, μνημόνευσαν συντρόφους που συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στα Φεστιβάλ, συνειδητοποιώντας το μέγεθος και τη σημασία όλης αυτής της διοργάνωσης, της οποίας και οι ίδιοι είναι μέρος.

Οι σταθμοί του 50ού Φεστιβάλ στην Αττική ξεκίνησαν στο τέλος Απρίλη από την Καισαριανή, όπου τιμήθηκαν τα 80 χρόνια από την εκτέλεση εκεί των 200 κομμουνιστών, αλλά και τα συνολικά 8 Φεστιβάλ που έγιναν εκεί από τη δεκαετία του ’70 μέχρι και τη δεκαετία του ’90.

Ακολούθησε η Γκράβα, όπου είχε γίνει το Φεστιβάλ το 1990 και τώρα ξεδιπλώθηκε μια όμορφη και μεγάλη εκδήλωση για μαθητές από όλη την Αττική.

Η σκυτάλη δόθηκε έπειτα στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, που φιλοξένησε για 10 χρόνια το κεντρικό Φεστιβάλ τη δεκαετία του ’90 και του 2000 και τώρα οι ΚΝίτες εκείνης της εποχής έσμιξαν στις εκδηλώσεις με τα παιδιά τους, με τις νέες γενιές ΚΝιτών.

Σειρά πήραν μετά το Περιστέρι, όπου η ΚΝΕ το διαμόρφωσε ως άλσος στο 3ο Φεστιβάλ και οι κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνταν εκεί μέχρι το 1983 και μετά ξανά το 1991, αλλά και το Αιγάλεω, όπου είχε γίνει το 20ό Φεστιβάλ το 1994.

Αυτή η όμορφη καλοκαιρινή διαδρομή ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο στου Ζωγράφου, εκεί που έγινε το 1ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το 1975, όπου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός». Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά της Επιτροπής Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ, που συμπυκνώνει τη λαμπρή πορεία του Φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια, αντανακλώντας το μεράκι και τον ενθουσιασμό με τα οποία ρίχνεται η ΚΝΕ στη δουλειά για το Φεστιβάλ και γεμίζοντας συγκίνηση και περηφάνια όλους όσοι το είδαν, όλους όσοι είναι κομμάτι της ιστορίας αυτής της μεγάλης διοργάνωσης ή βλέπουν τον εαυτό τους στο παρόν και το μέλλον της.

Να σημειωθεί ότι προβολές του ντοκιμαντέρ προγραμματίζονται από τις Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα το επόμενο διάστημα.

Στο γήπεδο του Ζωγράφου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός»

Στο γήπεδο του Ζωγράφου προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός»

Με το ίδιο μεράκι και ενθουσιασμό ρίχτηκαν στη δουλειά οι Οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, ξεδιπλώνοντας εκδηλώσεις από τις αρχές του καλοκαιριού, πηγαίνοντας σε χωριά και μέρη όπου είχε περάσει το Φεστιβάλ στην 50χρονη πορεία του, δουλεύοντας λευκώματα, μελετώντας το έργο σπουδαίων καλλιτεχνών, ανασύροντας φωτογραφίες από τα χρόνια του ασπρόμαυρου φιλμ μέχρι σήμερα, κάνοντας κάθε προσπάθεια για να σηματοδοτήσουν σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη το μεγαλείο του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή», που γιορτάζει φέτος τα 50 του χρόνια, που συνεχίζει να γράφει Ιστορία.Οι λίγες μέρες που απομένουν μπροστά στην κορύφωση του Φεστιβάλ στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» στο Ιλιον από την Τετάρτη 18 έως το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη, σημαδεύονται από τη δουλειά για το τελικό στήσιμο της δικής μας «κόκκινης πολιτείας» και την πλατιά διάδοση του συνθήματος του Φεστιβάλ στη νεολαία, σε όλο τον λαό, μαζί με τη διακίνηση του επετειακού τεύχους του «Οδηγητή» που κυκλοφορεί. Για να γράψουν οι κορυφαίες εκδηλώσεις του 50ού Φεστιβάλ στην Αθήνα τη δική τους λαμπρή Ιστορία, αντάξια των 50 χρόνων του, με το βλέμμα στο παρόν και στο μέλλον…

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

  • Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

– ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Ψάχνω για μια διέξοδο γυρεύοντας μια αλλιώτικη ζωή» – Αφιέρωμα στον Κώστα Τριπολίτη. Επιμέλεια: Διονύσης Τσακνής. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Συμμετέχουν: Φωτεινή Βελεσιώτου, Βιολέτα Ικαρη, Γιώργος Νταλάρας, Μάκης Σεβίλογλου, Διονύσης Τσακνής.

23.00 «Είμαστε απ’ τα παιδιά που δεν κάθονται καλά» – Αφιέρωμα στο σύγχρονο κοινωνικοπολιτικό τραγούδι. Επιμέλεια – ενορχήστρωση: Κοινοί Θνητοί. Συμμετέχουν: Θοδωρής Βλαχάκης & Μιχάλης Σκαράκης(Magic de Spell)Αλέξανδρος Δάικος, Πολυξένη Καράκογλου, Γρηγόρης Κλιούμης(Υπόγεια Ρεύματα)Κοινοί Θνητοί, Τάσος Κοφοδήμος & Κωνσταντής Παπακωνσταντίνου(Γκιντίκι)Δημήτρης Μητσοτάκης, Δημήτρης Μυστακίδης, Φώτης Σιώτας, Μάρθα Φριντζήλα.

– ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

20.00 Φοιτητικά συγκροτήματα.

21.00 Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης (Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ).

22.00 Polkar.

23.00 Babo Koro.

00.00 Γκιντίκι.

– ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 Μαθητικά συγκροτήματα.

21.00 Stand up comedy: Ορέστης Θεοφανούδης, Δήμητρα Νικητέα, Οδυσσέας Ντενίζ Ουρέμ, Πάρις Ρούπος, Γιάννης Ρούσσος.

22.30 Πάνος Μουζουράκης.

– ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Βαγγέλης Κορακάκης

22.00 «Μα εγώ δε ζω γονατιστός» – Αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη. Ενορχήστρωση: Νίκος Στρατηγός. Συμμετέχουν: Αυγερινή Γάτση, Βασίλης Προδρόμου.

23.30 Γιώργος Μαργαρίτης

– ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ & ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

20.00 Εκδήλωση – συζήτηση: «Αλήθειες και ψέματα για την ανισοτιμία της γυναίκας μέσα από την εκπαίδευση και τις θεωρίες “φύλου”».

Ανοιγμα από την Γωγώ Θεοδωροπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, επικεφαλής της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια.

Εισηγήσεις:

«Η ανισοτιμία της γυναίκας οφείλεται στο φύλο;» από την Βασιλική Μπαζιώτη, μέλος της Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ για τις νέες γυναίκες και τα νέα ζευγάρια.

«Τι είναι το φύλο; Υπάρχει αντικειμενικός προσδιορισμός;», από την Βικτωρία Κούτση, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της γυναίκας.

«Αναλύσεις για τις ανισότιμες σχέσεις των δύο φύλων στα σχολεία» από την Κωνσταντίνα Τσιουπρά, μέλος της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟΑ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΤΕ Εκπαιδευτικών.

«Θεωρίες για την οικογένεια στην εκπαίδευση: σημείο συνάντησης παρωχημένων αντιλήψεων και του “μοντέρνου” ανορθολογισμού;», από την Κωνσταντίνα Τσότρα, μέλος του Τμήματος της ΚΕ για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της γυναίκας.

– ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

20.00 «Εχεις σαν στάμπα τη ζωή μας σημαδέψει» – Μουσικό αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο από την Ορχήστρα της ΚΝΕ σε επιμέλεια Τεό Λαζάρου. Θα συμμετέχει ο Φώντας Λάδης, δημοσιογράφος και συγγραφέας.

– ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

20.00 Εκδήλωση – συζήτηση: «Κοιτώντας τη βαναυσότητα στα μάτια – Οι πολεμικές συγκρούσεις στην πρώτη γραμμή». Θα μιλήσουν οι: Γιώργος Ελταχήρ, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη», Νίκος Γαρδίκης, στέλεχος του ΚΚΕ, ναύτης στο Α/Τ «Θεμιστοκλής» στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας. Θα παρέμβουν οι πολεμικοί ανταποκριτές: Αρης Μεσσήνης, φωτογράφος, πολεμικός ανταποκριτής, Δημήτρης Μιχαλάκης, φωτορεπόρτερ, Γιώργος Μουτάφης, φωτορεπόρτερ, δημιουργός του ντοκιμαντέρ «The Other Half».

– ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

20.00 Εκδήλωση – συζήτηση:«Ολυμπιακοί αγώνες, Αθήνα 2004-2024 | Μύθοι και πραγματικότητα για την ανάπτυξη των υποδομών και της στήριξης των αθλητών». Θα μιλήσουν οι: Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Γελαδάς, καθηγητής ΣΕΦΑΑ, Γιώργος Ζαραβίνας, ομοσπονδιακός προπονητής handball, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφος της ιστοσελίδας gazzetta.gr. Συντονιστής της συζήτησης: Κώστας Πασακυριάκος, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

– ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

19.00 Επίδειξη πειραμάτων.

– ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 «Μικροί αρχαιολόγοι» – εκπαιδευτικό εργαστήρι

20.00 Μία παράσταση μαγείας για μικρούς και μεγάλους με τον μάγο Τριστάν.

20.30 Παράσταση Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών του Θανάση Λιούνη.

  • Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

– ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 «Ποτάμι αυτός ο κόσμος και δε γυρνάει κι η πιο μαύρη νύχτα θα φέρει το φως» – Αφιέρωμα στο επαναστατικό – διεθνιστικό τραγούδι. Επιμέλεια – ενορχήστρωση: Γιάννης Δίσκος – Μωζάικ. Συμμετέχουν: Alkyone, Anser, Χρήστος Θηβαίος, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Μεράντζας, Νίκος & Γιώργος Στρατάκης, Αγγελική Τουμπανάκη, Διονύσης Τσακνής, Μαρία Φαραντούρη.

23.00 Βασίλης Παπακωνσταντίνου.

– ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

19.30 Εκδήλωση – συζήτηση: «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, νικητές θα είναι οι λαοί!». Θα μιλήσουν οι: Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του Τμήματος της ΚΕ για την εργατική – συνδικαλιστική δουλειά, Chris Smalls, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στην «Amazon» (Amazon Labor Union), Olivier Mateu, Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Περιφέρειας Bouches-du-Rhone, Suzan Tayseer Salam, Πρόεδρος της Ενωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ, Αγγελος Θωμόπουλος, μέλος της Φοιτητικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ και πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ.

21.00 Σπύρος Γραμμένος.

22.00 Νεφέλη Φασούλη.

23.00 Δημήτρης Μυστακίδης.

00.00 Otra Rota band.

– ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

19.30 Διαδραστική εκδήλωση – συζήτηση: «Η νέα γενιά έχει ιδανικά …κόντρα σε αυτά που το σύστημα γεννά!»

Θεματικές εισηγήσεις:

«H pop κουλτούρα και τα “ιδανικά”» της – Θα μιλήσουν ο Πάνος Ζάχαρης, πολιτικός γελοιογράφος και ο Αντώνης Μεϊμάρης, μέλος του μουσικού συγκροτήματος «Κοινοί Θνητοί».

«Ποιος είναι αντισυστημικός σήμερα; Ποιος υπερασπίζεται το σύστημα και ποιος το πολεμάει;» – Θα μιλήσει ο Αντρέας Κοράκης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

«Υπάρχουν σήμερα επαναστάτες;» – Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.00 Κώστας Μαλιάτσης.

22.00 Hip Hop Live: Brak, Tiny Jackal, Ζωγράφος X Ghetto Rock, Λόγος Απειλή, Ραψωδός Φιλόλογος, Ταφ Λάθος.

– ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Γιάννης Διονυσίου – Ασπασία Στρατηγού.

22.00 «Πώς η ανάγκη γίνεται ιστορία» – Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο. Επιμέλεια – ενορχήστρωση: Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Συμμετέχουν: Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρης Μπάσης.

23.30 Γλυκερία.

– ΣΤΕΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ & ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

20.00 Χορευτική Παράσταση: «Οσα λένε τα τραγούδια- Μικρή αναδρομή σε ιστορικούς συλλογικούς αγώνες γυναικών μέσα από τον χορό». Επιμέλεια κειμένων: Εύη Κοντόρα. Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Αννα Λιανοπούλου. Αφηγείται η ηθοποιός: Κυριακή Γάσπαρη. Χορεύουν: Φοίβη Αλεξιάδη, Εύη Κίτρινου, Ευάννα Κλαδάκη, Μυρσίνη Κυριακίδου, Βαγγελιώ Κυριαζίδου, Αννα Λιανοπούλου, Μίρκα Παλαβού – Χέσπερ, Ραχήλ Ρυμενίδη.

– ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

20.00 «Ωσπου να μάθουμε τον κόσμο να γελάει»… Θεατρική παράσταση με πρωτότυπο σενάριο για το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ. Σκηνοθέτης: Σοφιανός Πεσιρίδης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηρώ Ραζή – Αλεξανδράτου. Δραματουργική Ομάδα: Λυγερή Γιαννουλάκη, Βίκυ Ευδάρογλου, Γεωργία Προκοπίου, Σοφιανός Πεσιρίδης, Ηρώ Ραζή – Αλεξανδράτου. Κοστούμια: Αλεξάνδρα Πετροπούλου. Σκηνικά: Ιωάννα Μπαρμπουτέλη.

– ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

20.00 Εκδήλωση – συζήτηση: «Στης Γάζας τα συντρίμμια που σφίγγει ο κλοιός, σηκώνει το κεφάλι ο ήρωας λαός», με τη συμμετοχή παλαιστινιακών οργανώσεων που θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

– ΧΩΡΟΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

20.00 Προβολή βίντεο με τη συνέντευξη – μαρτυρία του κομμουνιστή Κώστα Δρόσου, ο οποίος τον Ιούλη του 1974 ήταν φαντάρος στην Κύπρο και στάθηκε παράδειγμα αγωνιστικής στάσης ενάντια στη χούντα και στην τουρκική εισβολή.

– ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επίδειξη παρκούρ από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

– ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

19.00 Ο «απορημένος», ο αγαπημένος τους ήρωας από το περιοδικό μοιράζεται τις απορίες για τη φετινή χρονιά.

– ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.30 «Μικροί αρχαιολόγοι» – εκπαιδευτικό εργαστήρι.

19.00 «Ο μαγικός κόσμος της σαπουνόφουσκας». Παράσταση με μικρές, μεγάλες και τεράστιες σαπουνόφουσκες από την «Fundastick Performing Arts».

20.00 Ψέματα ή αλήθεια; Ετσι είν’ τα παραμύθια! – Αφήγηση παραμυθιών για μεγάλους και μικρούς από τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας και Αλληλεγγύης.

21.00 Παράσταση θεάτρου μαριονέτας από τον Χρήστο Τζίκα.

  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

– ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο» – Αφιέρωμα στους συνθέτες του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Επιμέλεια-ενορχήστρωση: Μανόλης Ανδρουλιδάκης. Συμμετέχουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Βιολέτα Ικαρη, Δημήτρης Μπάσης, Μίλτος Πασχαλίδης, Ηρώ Σαΐα, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

23.00 Μίλτος Πασχαλίδης.

– ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.00 Χριστόφορος Ζαραλίκος

21.45 «This is just a tribute» – Αφιέρωμα στο αντιπολεμικό και πολιτικό metal. Επιμέλεια: Χρήστος Κιτσαντάς – Στέλιος Μαγαλιός.

Μουσικοί: Αλεξ Γαβράς(Social Waste) – τύμπανα, Χρήστος Κιτσαντάς(Sober on Tuxedos) – κιθάρα, Αρης Μισοπαππάς – κιθάρα, Ηρακλής Μπουζιώτης(Six for nine) – μπάσο

Καλεσμένοι: Ειρήνη Κετικίδη – κιθάρα, Γιάννης Μακρής(Anorimoi) – κιθάρα, Γιώργος Τσίβρας – κιθάρα

Τραγουδιστές: Αντώνης Βλάχος, Νώντας Εμμανουήλ(Rusty Bones)Μάριος Καραναστάσης(Silent Wedding)Στέλιος Μαγαλιός(Sober on Tuxedos)Γιάννης Παπανικολάου(Diviner / Rock ‘n roll children)Θανάσης Χουλιαράς(KollektivA)

23.00 Playgrounded

00.00 Mother of Millions

– ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.00 Hip Hop Live: Dason, Drugitiz, Retro of Rebellion Connexion, Ταφ Γ.Δ., Frank the Zapper, Urban Pulse, Raibo, Lobo, Buzz, Anser.

– ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.00 Κεντρική συζήτηση: «Υπάρχει διέξοδος από την κοινωνία της εκμετάλλευσης, των κρίσεων και των πολέμων; Σοσιαλισμός, η απάντηση τον 21ο αιώνα!»

Θα μιλήσουν οι: Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Φρίξος Μπρούζγος, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

21.30 Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια από το σύνολο «Χαονία».

22.15 «Ζωή που ζει μέσα στη φτώχεια, δεν είναι λεύτερη ζωή!» Μ. Σταυρακάκης (Νιδιώτης) – Αφιέρωμα στην κρητική μουσική. Συμμετέχουν: Βασίλης Σταυρακάκης, Ψαρογιώργης, Γιώργος Μανωλάκης.

23.30 «Να παίζει το κλαρίνο» – Χορευτική βραδιά, αφιερωμένη στον βασιλιά των πνευστών. Επιμέλεια: Νίκος Φιλιππίδης, Λευκοθέα Φιλιππίδη. Συμμετέχουν: Παναγιώτης Αγγελακόπουλος, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Αντώνης Κυρίτσης, Λευκοθέα Φιλιππίδη, Νίκος Φιλιππίδης, Πετρολούκας Χαλκιάς, Πέτρος Χαλκιάς.

– ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

20.00 Εκδήλωση – συζήτηση, με τίτλο: «Από τον καλλιτέχνη στον αλγόριθμο;». Θα μιλήσουν οι: Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ και Μυρτώ Πετάση, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού του ΚΣ.

– ΔΙΕΘΝΟΥΠΟΛΗ

20.00 Εκδήλωση αλληλεγγύης στην Κούβα: «Αλληλεγγύη στο νησί της Επανάστασης» – Θα μιλήσει ο Αρης Ευαγγελίδης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

– ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

19.30 Επίδειξη τραμπολίνο από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.

– ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

19.00 Η Suzan Tayseer Salam, Πρόεδρος της Ενωσης Παλαιστινιακών Συνδικάτων της Ιερουσαλήμ, θα μιλήσει για τη ζωή των παιδιών στην Παλαιστίνη. Στη συνέχεια χοροί με παιδιά από κοινότητες μεταναστών από τη Γεωργία και την Αφρική.

– ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

18.30 Δημιουργούμε τον κόσμο που ονειρευόμαστε μέσα από τα μάτια των παιδιών.

19.00 «Εργαστήρι Ζογκλέρ» από την «Fundastick Performing Arts».

20.00 «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» – Παράσταση από το Θέατρο Κούκλας της Ιρίνα Μπόικο «White Puppet».

  • Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

– ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

20.30 Χαιρετισμός από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Κωτσαντή.

20.45 Ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

21.30 Μεγάλο αφιέρωμα στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή». Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Οδυσσέας Ιωάννου. Ενορχήστρωση: Θύμιος Παπαδόπουλος. Αφήγηση: Χρύσα Κοτταράκου. Τραγουδούν οι: Ρίτα Αντωνοπούλου, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Γιάννης Κότσιρας, Γιώργος Μεράντζας, Γιώτα Νέγκα, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Απόστολος Ρίζος, Διονύσης Τσακνής, Νεφέλη Φασούλη.

– ΣΚΗΝΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ & ΝΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

21.30 Υπεραστικοί.

22.00 30 χρόνια Υπόγεια Ρεύματα.

23.30 Εισβολέας Full Band.

– ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 Stand up comedy: Σταμάτης Αθανασάκης, Γιώργος Αλεβίζος, Χρύσα Κατσαρίνη, Παναγιώτης Κούδας, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης.

22.45 Το Σφάλμα Full Band.

23.30 DEAD PREZ.

– ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ

21.30 «Απ’ το Χαϊδάρι μάνα μου… Μάρκος – Στέλιος ιστορία» – Αφιέρωμα στον Μάρκο και τον Στέλιο Βαμβακάρη. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου. Συμμετέχουν: Εβελίνα Αγγέλου, Αντώνης Αινίτης, Γιώργος Κουτουλάκης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Σοφία Παπάζογλου, Κώστας Τριανταφυλλίδης.

22.30 «Το δικό μας balkan express» με τους Salonique Brass Band. Συμμετέχει η Biko Agusevi Orkestra.

00.00 Νίκος Φάκαρος.

– ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

18.00 Παρουσίαση από το «Δια-κρητικό» χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Στεκιού της ΚΝΕ – «Τραβέρσο». Επιμέλεια: Νίκος Ζαντιώτης.

18.30 Θεατρική παράσταση με τίτλο «Γεννήθηκα εδώ» από το Θεατρικό Εργαστήρι του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ – «Μάνος Λοΐζος». Σκηνοθεσία: Αγγελος Αγγελακόπουλος. Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστιάνα Κιόσια.

– ΣΤΕΚΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Επίδειξη σιμουλτανέ σκακιού και τουρνουά blitz (δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/4jPtWQyi2T7fU3m67).

– ΣΤΕΚΙ «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ»

19.00 Οι φίλοι του «κόκκινου Αερόστατου» τραγουδούν τα τραγούδια της παιδικής κατασκήνωσης στο Ποσείδι.

– ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ

19.00 Κουκλοθεατρική παράσταση «Ο Μάλο και ο θησαυρός του βυθού» από την Animagnet.

21.30 «Μια περιπέτεια για τον Ρωμαίο» της Μαρίας Παπαγιάννη με τη μουσική και τα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου! (για παιδιά από 2,5 έως 10 ετών).