Βασισμένο σε δημοσιεύσεις του 902

Ελεύθεροι αφέθησαν τελικά η χαμηλοσυνταξιούχος Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της που είναι ανάπηρος. Αφέθησαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 5 Φλεβάρη, από το τριμελές πλημμελειοδικείο Αθηνών.

Κατά την έξοδό της από την αίθουσα του δικαστηρίου η Ιωάννα Κολοβού έγινε δεκτή με συνθήματα και χειροκροτήματα από τους συγκεντρωμένους στα δικαστήρια Ευελπίδων.

«Ιωάννα είμαστε μαζί σου δεν θα παραδώσουμε το βιος και τη ζωή σου» και «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά με την Ιωάννα Κολοβού συγκινημένη να χαιρετά με υψωμένο το χέρι.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν πλήθος κόσμου κι εργαζομένων σε ένδειξη αλληλεγγύης στην οικογένεια που υπέστη έξωση με την παρουσία ΜΑΤ. Στη συγκέντρωση, παραβρέθηκε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Είχε πρηγηθεί άγρια επίθεση της αστυνομίας έξω από το σπίτι της Ιωάννας Κολοβού, αλλά και έξω από το αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση έξω από το σπίτι της Ι. Κολοβού, στην οδό Αβύδου 146, στου Ζωγράφου.

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός» τονίζουν Εργατικά Σωματεία και φορείς που καλούν στην απογευματινή κινητοποίηση και απαιτούν την άμεση απελευθέρωσή της Ιωάννας Κολοβού και του γιου της.

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ «καταδικάζει τη νέα επιχείρηση έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από την κατοικία της στου Ζωγράφου καθώς και την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στου Ζωγράφου, οι οποίοι εναντιώνονταν στην έξωση». «Όλοι/όλες σήμερα στη συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στην Αβύδου 146 στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού», τονίζει η ΕΙΝΑΠ.