Φωτογραφίες και βίντεο από τον Χρήστο Αβραμίδη

Ντροπιαστικές φωτογραφίες και βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου με την αστυνομία να πετάει τον 82χρονο Θεόφιλο Τζοχουνίδη έξω απ’το σπίτι του στην Χαλκιδική, μετά από εξαγορά της οικίας του σε πλειστηριασμό. Στο βίντεο που ακολουθεί εκτός από τη βίαιη έξωση που φαίνεται, ακούγεται και ένας αστυνομικός να απειλεί την κόρη του Θεόφιλου Τζοχουνίδη ότι αν βγάζει βίντεο θα έχει «μπλεξίματα».

Σα να μην έφταναν αυτά, ο ηλικιωμένος άστεγος θα περάσει τη νύχτα στο τσουχτερό κρύο της Χαλκιδικής, καθώς αρνείται να φύγει από το σπίτι όπου έζησε για περισσότερο από μισό αιώνα και μεγάλωσε τα παιδιά του.

Απέναντι στην αστυνομία βρέθηκαν κάτοικοι και σωματεία της περιοχής με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται, ακινητοποιώντας μάλιστα τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλκιδικής, Δημήτρη Λυριτζή.

Η Αστυνομία δε δίστασε να συλλάβει, μάλιστα, τον εγγονό και την κόρη του 82χρονου, οι οποίοι μετά την απαγγελία κατηγοριών αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία διώχνει από το σπίτι τον Θεόφιλο Τζοχουνίδη και την οικογένειά του, όμως αυτοί επέστρεψαν μετά από μία ευνοϊκή δικαστική έκβαση και έμεναν εντός αυτού. Ιδιαίτερα γνωστό είχε γίνει άλλωστε το γεγονός της διαμονής του ηλικιωμένου στην βεράντα του σπιτιού για σχεδόν δύο μήνες.