Πηγή: Ημεροδρόμος

Καταστροφή, θάνατος και ερείπια. Η εικόνα της Γάζας, τρεις εβδομάδες, μετά τους συνεχείς βομβαρδισμούς των Ισραηλινών δυνάμεων είναι αποκαρδιωτική. Περιοχές του πολιορκούμενου θύλακα έχουν ισοπεδωθεί, με ολόκληρες γειτονιές να είναι πια ερείπια. Οι φωτογραφίες που φέρνει στη δημοσιότητα το Maxar είναι συγκλονιστικές και δείχνουν τον αντίκτυπο που έχουν οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, στη Γάζα.

Στην πόλη Μπέιτ Χανούν, η οποία βρίσκεται κοντά στα βόρεια σύνορα με το Ισραήλ, τετραώροφα και πενταόροφα κτίρια είναι ετοιμόρροπα. Άλλα είναι διαλυμένα εντελώς, άλλα στέκουν κουφάρια τους. Δύο μεγάλα συγκροτήματα βρίσκονται ανάμεσα σε σωρούς ερειπίων.

nexta 1 dfe19

Η εν λόγω γειτονιά βρίσκεται πολύ κοντά ένα από τα κύρια σημεία διέλευσης, μέσω των οποίων οι ένοπλοι της Χαμάς εξαπέλυσαν τη δολοφονική επίθεσή τους στο νότιο Ισραήλ.

gaza2 62c09

Εικόνες της συνοικίας Al Karameh βόρεια της πόλης της Γάζας δείχνουν μία πόλη γεμάτη ερείπια.

gaza3 41078

Στην περιοχή Al-Atatra της Beit Lahiya στη βόρεια Γάζα, οιδορυφορικές εικόνες που δημοσιεύει η Maxae δείχνουν ότι η σκόνη και η τέφρα από αεροπορικές επιδρομές έχουν σκεπάσει ολόκληρες γειτονιές.

 

 

 

Με πληροροφορίες ieidiseis.gr