Ως Σύλλογος Πολιτισμού “Παύλος Killah-P Φύσσας” είμαστε συγκλονισμένοι/ες και οργισμένοι/ες για τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου από οργανωμένο ναζιστικό τάγμα με οπαδικό προκάλυμμα.
Το κομβόι των νεοναζί, ενώ ήταν γνωστό ότι διασχίζει την Ελλάδα, αφέθηκε επί ώρες ανενόχλητο να φτάσει στον προορισμό του, να εξοπλιστεί και να επιτεθεί σε όποιον του αντισταθεί.
Αυτή η στάση του κρατικού μηχανισμού απέναντι στις φασιστικές συμμορίες είναι ο κανόνας που οπλίζει τα φασιστικά μαχαίρια και συνεπώς δεν προκύπτει από επιμέρους ατομικές ευθύνες αλλά από πολιτικές αποφάσεις.
Όπως σε πολλές βαλκανικές χώρες, έτσι και στην Ελλάδα οι φασίστες που στηρίζονται οικονομικά και επικοινωνιακά από συγκεκριμένα συμφέροντά επιχειρούν να εκκολαφθούν στις κερκίδες, τα σχολεία και τις πλατείες μας.
Από πλευρά μας, τιμώντας την ιστορία μας, τους ανθρώπους και τις αξίες μας, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας να μην αφήσουμε σπιθαμή δημοσίου χώρου και λόγου στους φασίστες. Να μην επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη. Να μην κάνουμε βήμα πίσω.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη.
Υ.Γ. Καλούμε σε εγρήγορση όλους τους αντιφασίστες και αντιφασίστριες εν όψει του πανευρωπαϊκού νεοναζιστικού καλέσματος της 1ης Νοεμβρίου στο Ν. Ηράκλειο και αναρωτιόμαστε αν η απόφαση των κρατικών αρχών θα είναι ξανά η “διακριτική παρακολούθηση”. (φώτο στα σχόλια)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
“ΠΑΥΛΟΣ KILLAH-P ΦΥΣΣΑΣ”
8/8/2023