Πηγή: 902

Σε εξέλιξη βρίσκεται η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στην «Ντίσνεϊλαντ» στο Παρίσι, οι οποίοι απαιτούν αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Στην απεργία συμμετέχει το σύνολο του προσωπικού του πάρκου: Σερβιτόροι και μάγειρες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί, τεχνικοί και εργάτες όλων των ειδικοτήτων έχουν ενώσει τις φωνές τους απαιτώντας πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τήρηση των ωραρίων και των ρεπό και συνολικά καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πρόκειται για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν πριν μια εβδομάδα με διαδήλωση στο κέντρο του πάρκου, όταν αυτό ήταν εν λειτουργία.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν καθώς οι εργαζόμενοι της «Ντίσνεϊλαντ» στο Παρίσι ενώνουν την αγωνιστική τους φωνή με τους συναδέλφους τους στα πάρκα της «Ντίσνεϊ» στις ΗΠΑ.

Και εκεί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν απεργιακές κινητοποιήσεις και ήδη οι εργαζόμενοι στο πάρκο «Walt Disney World» στο Ορλάντο της Φλόριντα πέτυχαν αυξήσεις στους μισθούς, όπως είχαν πετύχει τους προηγούμενους μήνες οι εργαζόμενοι «Universal Orlando Resort».

Την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «Ντίσνεϊλαντ» στο Παρίσι εκφράζει το ΠΑΜΕ.