Πηγή: 902

Νεκρός είναι ο ένας από τους τρεις εργαζόμενους που τραυματίστηκαν σε ένα ακόμα εργοδοτικό και κρατικό έγκλημα που έγινε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο πλοίο «Asterion», το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Οι εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ένα πτερύγιο έπεσε στη σκαλωσιά και να χτυπήσεις τους εργάτες.

Δεν υπήρχε τεχνικός ασφάλειας για μία τόσο σοβαρή εργασία! Επίσης, οι αποδυναμωμένες επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας της εργασίας εντοπίζουν σοβαρές ελλείψεις στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στη Ζώνη.

Ο νεκρός εργάτης είναι ένας 47χρονος  χειριστής ανυψωτικού μηχανήματος, στον οποίο έπεσε επάνω το πτερύγιο.  Ένας ακόμη 47χρονος τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο και ένας 43χρονος, τραυματίας στο κεφάλι, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική.

Από την πρώτη στιγμή στο σημείο του ατυχήματος βρέθηκε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Προσανατολίζεται σε νέα άμεση αγωνιστική κινητοποίηση για το μείζον θέμα της προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των εργατών που αποτελεί προμετωπίδα των πρόσφατων απεργιών και κινητοποιήσεων που έγιναν στη Ζώνη Περάματος και στα Ναυπηγεία. Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή του 2023 στη Ζώνη έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις απεργίες με βασικό αίτημα την λήψη μέτρων προστασίας για τους εργάτες!

Στο σημείο παραβρίσκονται ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής. Παραβρίσκεται επίσης και ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά και αντιπροσωπεία της γραμματείας του ΠΑΜΕ.