Πηγή: 902

Την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης, σε εργαζόμενους και φοιτητές που εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα τους απέναντι στους πράσινους επιχειρηματικούς ομίλους, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς.

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Κοζάνης, σε ανακοίνωσή του, αφού καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής, επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες για την τρομοκρατία των δυνάμεων καταστολής, τη βία και τους τραμπουκισμούς που εξαπέλυσαν, σε βάρος αυτών που διαμαρτύρονταν για την καταστροφή που προκαλείται από την επέλαση των “πράσινων αρπακτικών”. Είναι πρόκληση και ντροπή η Αστυνομία να υπερασπίζεται με υπερβάλλοντα ζήλο τα κέρδη της κάθε εταιρείας και να χτυπάει τον λαό».

«Η καταστολή δε θα περάσει! Του λαού η πάλη θα τη σπάσει! Καταδικάζουμε την απαράδεκτη σύλληψη φοιτητών, συνδικαλιστών, ανάμεσα σε αυτούς, ο πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου σχεδίασης προϊόντων και αλλού μέλος του Φοιτητικού Συλλόγου της Κοζάνης. Καταδικάζουμε την την αναίτια και βίαιη επίθεση των δυνάμεων καταστολής απέναντι στους κατοίκους,τους φορείς, τους φοιτητές στη κινητοποίηση κατοίκων του χωριού και μαζικών φορέων της πόλης της Κοζάνης ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη περιοχή. Απαιτούμε εδώ και τώρα την άμεση απελευθέρωση τους, Η καταστολή δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει», αναφέρεται σε απόφαση Φοιτητικών Συλλόγων Κοζάνης.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ, σε ανακοίνωσή της «καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης, σε εργαζόμενους και συνταξιούχους». Επισημαίνει επίσης ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες. Η Αστυνομία χτύπησε το λαό για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν κάτοικοι, μεταξύ των οποίων, ένας σοβαρά και ο πρόεδρος του παραρτήματος Κοζάνης του ΠΑΣΑΣ/ΔΕΗ, Χρήστος Ψαλλίδας. Στη συνέχεια προχώρησε σε 6 συλλήψεις, τεσσάρων κατοίκων και δύο φοιτητών». 

Το ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Αλληλεγγύης Συνταξιούχων ΔΕΗ (ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Χ. Ψαλλίδας τραυματίστηκε από την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων) «καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας στους κατοίκους της Καλαμιάς Κοζάνης, σε εργαζόμενους και συνταξιούχους που υπερασπίζονται τη ζωή τους, το περιβάλλον, φτηνή ενέργεια για το λαό ενάντια στην απολιγνιτοποίηση και τα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών Ομίλων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού πάρκου στην οικιστική ζώνη του χωριού με πολλαπλές συνέπειες στις συνθήκες διαβίωσής τους». Συμπληρώνει πως «η “πράσινη ανάπτυξη” δεν υπολογίζει ούτε τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε την καταστροφή του περιβάλλοντος παρά μόνο τα κέρδη των εταιρειών!».