Συναυλία – Διαμαρτυρία για το έγκλημα των Τεμπων

Θα συμμετέχουν:

Νατάσσα Μποφίλιου

“Φωνητικό Σύνολο” Δήμου Ηλιούπολης

Eliana one woman band

Ιωάννα Σαμπαΐντα

Μαθητές του εργαστηρίου τραγουδιού “Λόγω Φωνής”

Παίζουν οι:
Στέφανος Μπακλαβάς, μπουζούκι
Δημήτρης Μανωλόπουλος, μπουζούκι
Νίκος Βλάχος, κιθάρα
Φίλιππος Πασσαλίδης, κιθάρα
Θοδωρής Χορόζογλου, κιθαρα
Σπύρος Πρατίλας, πιάνο
Βαλεντίνος Σταματιάδης, κρουστά

Δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά στον άδικο θάνατο 57 συνανθρώπων μας, μπροστά σε αυτό το έγκλημα κρατικής αδιαφορίας, μπροστά στο αχόρταγο κυνήγι του κέρδους των εταιρειών, μπροστά στην επικοινωνιακή διαχείριση και την συγκάλυψη.

Είναι χρέος μας  να μην σωπάσουμε.

Είναι χρέος μας και ανάγκη μας να φωνάξουμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας, ότι δεν θα το αφήσουμε  έτσι, ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουμε.

Είναι χρέος μας να απαιτήσουμε  να αποδοθούν ευθύνες όχι με τον τρόπο που έγινε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν. Να αποδοθούν ευθύνες άμεσα, σε κάθε υπεύθυνο, σε κάθε ένοχο, αυτού του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος.

Είναι χρέος μας να γίνουμε εμείς η φωνή των νεκρών μας.

Οι επίσημες συγνώμες που τόση ευκολία  δίνονται, δεν μας αρκούν. Ούτε τα δάκρυα υποκρισίας, εκ των υστέρων. Ούτε οι διαβεβαιώσεις για απόδοση δικαιοσύνης. Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε από υποκρισία και κούφια λόγια.

 

Κρατάμε την οργή μας και κάνουμε την θλίψη μας τραγούδι.

 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 18.00 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, ο νεοσύστατος φορέας πολιτισμού, με έδρα την Ηλιούπολη «Πλατεία Τέχνης», με την συνεργασία των μαθητών από το εργαστήρι τραγουδιού «Λόγω Φωνής», σας καλούν σε μια μουσική διαμαρτυρία για το έγκλημα των Τεμπών. Θα συμμετέχει και το φωνητικό σύνολο του Δήμου Ηλιούπολης.

Επιμέλεια εκδήλωσης,

Θύμιος Καλαμούκης  Φίλιππος Πασσαλίδης

 

Δεν ήταν ατύχημα, ήταν δολοφονία.

Δεν ήταν η κακιά στιγμή, ήταν έγκλημα.

Δεν ξεχνάμε.

Δεν πάμε και όπου βγει.