Πηγή: Ημεροδρόμος

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μαζί και δυνατοί! Απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 85/22 εδώ και τώρα! Αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών για δουλειά με δικαιώματα.Αλληλεγγύη στα αδέρφια μας σε Τουρκία και Συρία. Μαζεύουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης». 

Με αυτά τα συνθήματα, σήμερα Δευτέρα 20 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (ΠΜΣ) και το Πανελλήνιο Σωματείο Ελλήνων Τραγουδιστών (ΠΣΕΤ) από τις 4 το απόγευμα στην πλατεία Δικαιοσύνης (Σανταρόζα) απέναντι από το κτίριο του Εθνικού Θεάτρου «Ρεξ», με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών.

Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τον αγώνα τους που έχει στριμώξει την κυβέρνηση, η οποία επιχειρεί να κατευνάσει την τεράστια οργή τους με προτάσεις – «μπαλώματα». Κάτω από την πίεση των πρωτοφανών κινητοποιήσεων, το υπουργείο Πολιτισμού δημοσιοποίησε ένα σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) που βελτιώνει τις αποδοχές, αλλά μόνον όσων απασχολούνται στους ΟΤΑ, χωρίς να ικανοποιεί τα βασικά αιτήματα του καλλιτεχνικού κόσμου για απόσυρση του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος και της κυβερνητικής τροπολογίας.

Η μεγάλη συναυλία της Δευτέρας είναι άλλος ένας κρίκος στον μεγάλο αγώνα των καλλιτεχνικών σωματείων και σπουδαστών των καλλιτεχνικών σχολών που κοντά δύο μήνες τώρα βρίσκονται στον δρόμο διατρανώνοντας ότι δεν πάνε πίσω από τις ανάγκες τους, να παρθούν πίσω το απαράδεκτο ΠΔ 85/22 και η κυβερνητική τροπολογία 1565/23.

Μέχρι στιγμής συμμετέχουν οι: Alex Sid, Ρίτα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Βασιλείου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Λόλα Γιαννοπούλου, Βασίλης Γισδάκης, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Αλέξανδρος Δάικος, Ντάσο Κούρτι, Γιάννης Διονυσίου, Στάθης Δρογώσης, Εισβολέας, Γιώργος Ζερβάκης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Θωμαΐδης, Βιολέτα Ικαρη, Μελίνα Κανά, Πολυξένη Καράκογλου, Θέμης Καραμουρατίδης, Βίκυ Καρατζόγλου, Θωμάς Κωνσταντίνου, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώργος Μεράντζας, Δημήτρης Μητσοτάκης, Πάνος Μουζουράκης, Αναστασία Μουτσάτσου, Νατάσσα Μποφίλιου, Πάνος Μπούσαλης, Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Πάππος, Σπύρος Παρασκευάκος, Μίλτος Πασχαλίδης, Βασίλης Προδρόμου, Απόστολος Ρίζος, Μαρίζα Ρίζου, Christian Ronig, Μάκης Σεβίλογλου, Φώτης Σιώτας, Soto P., Soto Y, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Διονύσης Τσακνής, Τάνια Τσανακλίδου, Μανώλης Φάμελλος, Αλγιμώτρα, Altera Vita, Babo Koro, Γκιντίκι, Encardia, Κυνηγοί Ονείρων, Τοξικά Απόβλητα, Υπεραστικοί, Χαονία, King Garcia, KollektivA, String Demons, Third eye bizarre, Uncle Rebel, Κοινοί Θνητοί, Magic de Spell, Μουσικοί του Κουτιού, Ρεβάνς, Το Σφάλμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να συμμετάσχουν στη συναυλία.

 

«Οι καλλιτέχνες στεκόμαστε μια γροθιά στις διεκδικήσεις μας»

 

 

«Οι αγώνες των καλλιτεχνών συνεχίζονται!», ανέφερε η Νατάσσα Μποφίλιου, πρόεδρος του ΠΣΕΤ, στον «Ριζοσπάστη», με αφορμή τη μεγάλη συναυλία της Δευτέρας,  προσθέτοντας:

«Περιμένουμε να δούμε τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης, αλλά δεν σταματάμε τους αγώνες μας κάθε μέρα, για δημόσια, δωρεάν και με αντίκρισμα Παιδεία. Είναι μακρά η λίστα όσων πρέπει να κατακτήσουμε και είμαστε έτοιμοι και ορμητικοί να την παλέψουμε. Εναρμονισμένοι πάντα με την κοινωνία και στο πλευρό ολόκληρου του λαού που αγωνίζεται.

Η συναυλία που ετοιμάζουμε είναι άλλο ένα μήνυμα ενότητας και συμπαράστασης. Είμαστε πάνω από 40 καλλιτέχνες και 15 σχήματα που συμμετέχουμε.

Οι καλλιτέχνες στεκόμαστε μια γροθιά στις διεκδικήσεις μας για τα δικαιώματα και τη ζωή μας στη χώρα μας, αλλά και ως οφείλουμε με αλληλεγγύη και στις ανάγκες όλων των λαών. Στη συναυλία της Δευτέρας 20 του Φλεβάρη μαζεύουμε τρόφιμα και είδη ανάγκης για τα θύματα αυτής της τραγικής φυσικής καταστροφής που αντιμετωπίζουν τα αδέρφια μας σε Τουρκία και Συρία».

 

«Η συμπαράσταση της κοινωνίας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε»

 

Ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, πρόεδρος του ΠΜΣ, δήλωσε στον «Ριζοσπάστη»: «Περιμένουμε και τις απαντήσεις της κυβέρνησης, χωρίς να έχουμε καμία εμπιστοσύνη βέβαια, γιατί καταλαβαίνουμε ότι η μεγάλη ατζέντα είναι εκτός των δεσμεύσεων. Δηλαδή μια δημόσια και δωρεάν Εκπαίδευση από τα πρώτα παιδικά χρόνια που θα καταλήγει στο πανεπιστήμιο.

Αυτή είναι η οριστική λύση. Αυτή είναι μια συνολική απάντηση. Αντ’ αυτού θα έχουμε κάποια μερεμέτια που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Με αυτήν την έννοια ο αγώνας που έχουμε ξεκινήσει πρέπει να συνεχιστεί. Ξέρουμε ότι είναι μακρύς. Το σημαντικό είναι ότι έγιναν και γίνονται μεγάλες κινητοποιήσεις, αλλά και ότι έχουμε τη μεγάλη συμπαράσταση του συνόλου της κοινωνίας. Αυτό είναι μια μεγάλη και ισχυρή βάση για να συνεχίσουμε.

Το επόμενό μας βήμα είναι, πέρα από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην Πάντειο, η μεγάλη συναυλία τη Δευτέρα, όπου θα συμμετάσχει όλο το ελληνικό τραγούδι, θα συμμετάσχει εκφράζοντας τα αιτήματά μας, αλλά και τη στήριξή μας στον τουρκικό και συριακό λαό».

Για την έκφραση αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας από τον φονικό σεισμό όποιος θέλει μπορεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΜΣ, «να δώσει οικονομική βοήθεια για τα θύματα των σεισμών, μπορεί να καταθέσει ένα ποσό στο ΙΒΑΝ του Συλλόγου GR0801100400000004060806264 (Εθνική Τράπεζα) γράφοντας “αλληλεγγύη στους λαούς Τουρκίας και Συρίας”, ή και να δώσει είδη πρώτης ανάγκης (ρουχισμό, κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, είδη προσωπικής υγιεινής). Μπορείτε να φέρετε τα είδη που επιθυμείτε καθημερινές 10.00 – 17.00 στα γραφεία του Σωματείου μας ή και στον χώρο της συναυλίας τη Δευτέρα 20/2».