Η φωτογραφία είναι από τον Διόνυσο Αττικής την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου Πηγή: Eurokinissi

Πηγή: 902

Στο έλεος του χιονιά και του τσουχτερού κρύου είναι διανομείς με μηχανάκι όπως δείχνουν οι φωτογραφίες από την Αττική.

Στέλνονται μέσα στα χιόνια να παραδώσουν παραγγελίες με κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους! Μάλιστα όπως φαίνεται στη φωτογραφία ο διανομέας προσπαθεί μετά δύο πόδια να ισορροπήσει πάνω στο μηχανάκι που κινείται στα χιόνια στην περιοχή του Διόνυσου!

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού Αττικής από το Σάββατο είχε ζητήσει να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι, ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας των εργαζόμενων, στις ακραίες καιρικές συνθήκες που αναμένονται και να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Ωστόσο το αίτημα δεν εισακούστηκε. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοπίνωσε ότι «απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, στις ίδιες περιοχές», εννοεί τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, όπου «τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων που αναμένονται».

Αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση άμεσων και επειγουσών αναγκών του καταναλωτικού κοινού κατ’ εξαίρεση θα μπορούν να λειτουργούν μέχρι ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023: τα φαρμακεία, τα καταστήματα τροφίμων και supermarket, τα πρατήρια καυσίμων και τα καταστήματα πώλησης εργαλείων και αλυσίδων χιονιού για τα οχήματα.

Πηγή: Eurokinissi