Πηγή: Rosa.gr

Σοκάρουν τα στιγμιότυπα και οι καταγγελίες από την χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια όπου χτύπησαν άγρια έναν πατέρα μπροστά στις κόρες του.

Ο πατέρας ο οποίος σύμφωνα με την καταγγελία φέρει σοβαρά τραύματα, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που φέρονται να τον χτύπησαν μπροστά στις κόρες του.

Το περιστατικό έρχεται μια μόλις ημέρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό Αμερικανού δημοσιογράφου που κατέγραφε την κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Λόφου του Στρέφη.

Πώς ξεκίνησαν όλα
Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται πως μια κοπέλα φτάνει στο γηπεδάκι μπάσκετ που βρίσκεται στον Λόφο του Στρέφη και οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο δεν της επιτρέπουν να μπει μέσα και να παίξει αν και πρόκειται για δημόσιο χώρο και την απωθούν.

Ακολουθεί ένταση, ένας πατέρας που παίζει μπάσκετ με τις κόρες του στο σημείο επεμβαίνει και δέχεται τα χτυπήματα των αστυνομικών. Ακούγονται έντονα στο βίντεο, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων.

(Βίντεο από twitter @bernabeo2022)

Για απόλυτα απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων με ξυλοδαρμούς και χημικά και για πρωτοφανές κλίμα τρομοκρατίας κατά κατοίκων που επιχείρησαν το βράδυ της Τρίτης να παίξουν στο γηπεδάκι μπάσκετ που υπάρχει στο λόφο Στρέφη στα Εξάρχεια, κάνει λόγο στην καταγγελία της στο avgi.gr και στον δημοσιογράφο της «Αυγής» Κώστα Παπαντωνίου η κοπέλα που χτυπήθηκε από τους αστυνομικούς και στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ακούγεται να ζητάει βοήθεια.

Όπως καταγγέλλει, αστυνομικοί της ομάδας ΥΜΕΤ, άρχισαν να την χτυπούν με τις ασπίδες τους όταν επιχείρησε να μπει στο γήπεδο μπάσκετ. Τότε προσπάθησε να παρέμβει ο πατέρας που βρισκόταν με τα δυο παιδιά του μέσα στο γηπεδάκι:«μπήκε μπροστά για να με προστατέψει κι άρχισαν να τον χτυπάνε ανελέητα σίγουρα δέκα αστυνομικοί των ΥΜΕΤ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο μας ψεκάζουν, εγώ υποχωρώ κι ένας αστυνομικός με κυνηγάει και συνεχίζει και με χτυπάει με το γκλοπ κι έχω δύο τραύματα αυτή τη στιγμή, στα πλευρά και στο χέρι».

Οίδημα στο κεφάλι καταγγέλλει η δικηγόρος
Βαριά χτυπημένος με οίδημα στο κεφάλι βρέθηκε στη ΓΑΔΑ ο πατέρας, όπως διαπίστωσε η δικηγόρος του. Της κατήγγειλε ότι δέχτηκε τουλάχιστον 20 χτυπήματα στο κεφάλι με γλομπ, και φέρει μώλωπες σε όλο του το σώμα, όπως δημοσιεύει ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαντωνίου.