Πηγή: Ημεροδρόμος

Σε ομόφωνο Ψήφισμα καταδίκης της αγωγής της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) κατά του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου κατέληξε το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) που συνήλθε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το ψήφισμά του Συνεδρίου καταγγέλλει τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει την ένωση ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και τονίζει ότι ακροδεξιές θέσεις και απόψεις ενισχύονται και ως αποτέλεσμα του αντικομμουνισμού και της θεωρίας των δυο άκρων.

Αναλυτικά στο Ψήφισμα σημειώνεται:

Για τη δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου από την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

Το 9ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ καταδικάζει της δίωξη του δημοσιογράφου Νίκου μπογιόπουλου από την Ένωση αποστράτων Αξιωματικών Στρατού.

Η Ενωση με αγωγή της ζητάει την εξάμηνη φυλάκιση του Νίκου Μπογιόπουλου και την καταβολή 70.000 ευρώ για δημοσιεύματα και αναφορές του δημοσιογράφου που αφορούν τις “γιορτές μίσους”, με αφορμή τη λήξη του εμφυλίου πολέμου.

Παρά την απόρριψη προηγούμενης πανομοιότυπης αγωγής που εκδικάστηκε πέρυσι τον Οκτώβριο, η ένωση αποστράτων επανέρχεται και απαιτεί εκ νέου την καταδίκη του δημοσιογράφου.

Κανείς δεν μπορεί να μένει σιωπηλός όταν ένας δημοσιογράφος διώκεται για τη γνώμη του ιδιαίτερα σε συνθήκες που ακροδεξιές θέσεις και απόψεις ενισχύονται και ως αποτέλεσμα του αντικομμουνισμού και της θεωρίας των δυο άκρων.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η κατάπτυστη αγωγή της ένωσης αποστράτων Αξιωματικών στρατού σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου. Καταγγέλλουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει την ένωση ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Μαζί με άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κόμματα και φορείς, που έχουν ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση τους, στεκόμαστε στο πλευρό του δημοσιογράφου κατά την εκδίκαση της αγωγής στις 27 Οκτωβρίου.