Πηγή: 2020

Με ένα μοναδικό σατιρικό show που περιλαμβάνει «Ντουέτα με Μεντζέλο, ιντεράξιο με το κοινό, ζωντανές υποκλοπές, λάιβ φάρσες, λάιβ τσιμεντοποίηση αρχαίων μνημείων, ήπια αστυνόμευση, μπαλέτα, κρούσματα, βύσματα, συνθήματα, μολότοφ και βίντεο», όπως αναφέρει ο ίδιος στο «Δελτίο Ρύπου» του, ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης – Τσολιάς παίρνει την αγαπημένη του Δε Τσολιά Μπαντ και τον Δημήτρη Μεντζέλο και ανεβαίνουν στη σκηνή του Faliro Summer Theatre την ερχόμενη Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Τον περασμένο Απρίλιο, είχαμε υποδεχθεί τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη στο στούντιο του 2020mag.gr, σε ένα σπαρταριστό και ταυτόχρονα βαθιά πολιτικό podcast με οικοποδεσπότη τον Σπύρο Οικόπουλο που άφησε εποχή!

Αυτή τη φορά, του ζητήσαμε να μας λύσει κάποιες απορίες για τη νέα του παράσταση και εκείνος δέχτηκε με χαρά να το κάνει.


Αυτό με τις υποκλοπές live επί σκηνής, που αναφέρεις στο Δελτίο Ρύπου σου, με ιντρίγκαρε πολύ. Θέλω να μου εξηγήσεις πώς το κάνεις.

Είναι πάναπλο! Χρησιμοποιώ τον κοριό που στέλνει η κυβέρνηση σε κάθε παράστασή μου -για να της δώσει ραπόρτο – προς τέρψη του κοινού της παράστασης. Παραδείγματος χάρη, τον διασπείρω στα καθίσματα πριν την έναρξη, να ακούει τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο, έτσι ώστε να μου δίνει έτοιμη θεματολογία για την παράσταση και να σατιρίζω του δε πόιντ αυτά που θέλει ο κόσμος. Στο τέλος τον πληρώνω με νανογιλέκα του Άδωνι (σ.σ.: ο κοριός έχει ανθρώπινη μορφή για να μπερδεύει).

Ο Δημήτρης Μεντζέλος συμμετέχει σε αυτή την αλητεία ή κάνει τα δικά του;

Ο ΔΜ κάνει πάντα τα δικά του, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αντισταθεί στις αλητείες μου. Είναι αιώνιος έφηβος και έτσι η αλητεία ρέει ακόμα στο αίμα του. Με τον ΔΜ θα πούμε ντουέτο αγαπημένα τραγούδια από την εποχή των Ημισκουμπρίων και θα «φτύσουμε ρίμες» (boomer με αυτοπεποίθηση) αυτοσχεδιάζοντας παρουσία του πελάτου!

Ποιο είναι το νούμερο στην παράσταση για το οποίο ανυπομονείς πραγματικά;

Το τραγούδι που έχω γράψει για τον μεγάλο σωτήρα έθνους, τον Μωυσή. Το «Κομαντάντε Τσε Κατάρα», στο οποίο σε κάθε στροφή διακόπτω τους μουσικούς για να πω μια πιπεράτη ιστορία που αφορά τα ενδότερα της ΑγΡίας Οικογένειας. Ίντριγκα.

Θεωρείς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν από τους κορυφαίους πρωθυπουργούς που έχουν περάσει, στην παραγωγή πρώτης ύλης για σάτιρα;

Εύκολα. Ας μην είμαι αγνώμων όμως, τα τελευταία 20 χρόνια που ασχολούμαι με την πολιτική σάτιρα δεν μας έχει αφήσει κανένας παραπονεμένους. Ωστόσο ο Μητσοτάκης ο Γ’ μας έχει προσφέρει απλόχερα από την πρώτη στιγμή απεριόριστο υλικό, σχεδόν χωρίς να χρειάζεται επεξεργασία και ιδιαίτερη έμπνευση. Κούλη, ζεις, εσύ μας τροφοδοτείς! Συνέχισε την καλή δουλεία.

Τι δεν έχει καθόλου πλάκα στον τρόπο που μας κυβερνούν, τρία χρόνια τώρα;

Η ξιπασιά τους. Ο απροκάλυπτος τρόπος που τα κάνουν όλα χωρίς να υπολογίζουν συνέπειες, αντιδράσεις, οτιδήποτε. Για τον απλούστατο λόγο ότι πιστεύουν πως δεν έχουν κίνδυνο να ηττηθούν αν πρώτα έχουν εξαγοράσει τους πάντες. Δεν έχει πλάκα το ότι έχουμε μπλέξει με ένα χαφιεδότσουρμο τάχα αρίστων με πλαστά πτυχία όμως, με έναν ακροδεξιό οχετό βουτηγμένο στη διαπλοκή που παρασιτεί εις βάρος μας και έχει εξαγοράσει τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης. Δεν υπάρχει καμία ελευθερία του λόγου, έχει ξεφτιλιστεί διεθνώς και μας κουνάει και το δάχτυλο για το τι είναι σάτιρα, τέχνη και πολιτισμός. Θα μιλήσει για ηθική και αισθητική ποιος; Η παράταξη των δωσιλόγων, των γκοτζαμάνηδων, η παράταξη των χουντοσπερμάτων, των βιαστών και παιδεραστών ή η παράταξη του ου και α και ου; Προφανώς και ένα σύνθημα με βρισιά δεν είναι πολιτικό επιχείρημα, είναι όμως λαϊκή αυθόρμητη αντίδραση. Αυτό φοβούνται. Στη σάτιρα δε μιλάει ο καλλιτέχνης, μιλάει ο λαός. Γι’ αυτό χέζονται πάνω τους. Η σάτιρα λειτουργεί σαν φάρμακο στον πόνο. Το να μπορείς να γελάς την ώρα της τραγωδίας ή του μεγάλου πόνου σε κάνει πιο δυνατό, αλεξίσφαιρο. Σε κάνει ατσάλινο. Γι’ αυτό δε σταματάμε αυτό που κάνουμε!

Για όσους παρακολουθούν φανατικά τις παραστάσεις σου, ποιο είναι το μήνυμά σου για τις 28 του μήνα;

Ελάτε να γίνετε συνένοχοι στην εγκληματική ελευθερία του λόγου που θα τολμήσω στο Faliro Summer Theatre. Ελάτε να γίνουμε αθυρόστομοι χυδαίοι υβριστές παρέα, κόντρα στις νουθεσίες της κυβέρνησης! Ελάτε να αντιδράσουμε μαζί. Όταν είμαστε μαζί είναι πιο ωραία. Όταν είμαστε μαζί μας φοβούνται πιο πολύ. Όπως λέει και το τραγούδι: together we stand, divided we fall.

Σε όσους έρθουν να σας δουν πρώτη φορά, θα συμβούλευες κάτι;

Τραβήξτε βίντεο τα σημεία που πιστεύτε ότι θα τους τσατίσουν περισσότερο και κάντε ταγκ: Εμένα (για να το δω), τη Νέα Δημοκρατία, τον Πρωθυπουργό, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, τον Άδωνι και όποιον άλλον νομίζετε ότι θα βγάλετε εκτός εαυτού. Γενικώς πηγαίντε κόντρα σε όποιον μπαίνει κόντρα στη ζωή σας και τα όνειρά σας. Σπάστε τους τα νεύρα και τον τσαμπουκά, πριν σας τα σπάσουν αυτοί. Σας περιμένω.


INFO

Ο Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης επιστρέφει στη φύση για μια αναμνηστική δόση σάτιρας με αδιευκρίνιστα χρηματικά ποσά στην τσέπη από ρεμούλες, μοιράζει voucher αισιοδοξίας και καταπληκτικής ποιότητας ζωής, σε όσους ζήσουν.

ΔΙΣ ΣΕΠΤΕΜΠΕΡ ΤΟΥ Ε ΘΙΑΤΕΡ ΝΙΑΡ ΓΙΟΥ

O punk φουστανελάς, με κοριούς για υποκλοπές στην τσέπη και εκλογικό βιβλιάριο στο χέρι, έρχεται στο Faliro Summer Theatre για ένα σατιρικό ξεμπρόστιασμα, καυτηριάζοντας και σαρκάζοντας την πολιτική επικαιρότητα πολύ σχολαστικά!

Μια μουσικοσατιρική – post covid – παράσταση λοξού πολιτικού λόγου & σατιρικού τραγουδιού.

Παρέα με τον θρύλο Δημήτριο Μεντζέλο θα ραπάρουν, θα φαλτσάρουν και θα αυτοσχεδιάσουν σε λευκό καμβά.

Ημισκούμπριο και ημι-Ελληνοφρένεια μαζί.

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στο Faliro Summer Theatre 

Mια πικρή επιθεώρηση. Ένας προεκλογικός μονόλογος. Μια ανταλλαγή μικροβίων. Ένα self test αδιευκρίνιστης ανοχής. Ένα βλαχομπαρόκ πολυθέαμα στα χρόνια μιας βλαχομπαρόκ αριστείας! Ένας αθυρόστομος και καυστικός μονόλογος μπλεγμένος με νότες.

Ινκλούντινγκ: Ντουέτα με Μεντζέλο, ιντεράξιο με το κοινό, ζωντανές υποκλοπές, λάιβ φάρσες, λάιβ τσιμεντοποίηση αρχαίων μνημείων, ήπια αστυνόμευση, μπαλέτα, κρούσματα, βύσματα, συνθήματα, μολότοφ και βίντεο.

Συμμετέχει ο δημοσιογράφος-ΜΑΤ Μπαλούρδος.


Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπάντ!

Στο Faliro Summer Theatre!

Συμμετέχει ο Δημήτρης Μεντζέλος

 Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 21:00

Εισιτήρια:

Θέση σε τραπέζι: 20 ευρώ
Α ζώνη: 15 ευρώ
Β ζώνη: 13 ευρώ

Τα τραπέζια είναι 4 ατόμων και μπορείτε να επιλέξετε όσες θέσεις θέλετε. Όταν επιλέγετε λιγότερες από 4 θέσεις, το τραπέζι το μοιράζεστε μαζί με άλλους.

Παιδιά έως 3 ετών (που δεν πιάνουν θέση σε κάθισμα): ελεύθερη είσοδος, δεν ισχύει για το τραπέζι.

Προπώληση: Viva.gr, Artinfo.gr & στα ταμεία του θεάτρου καθημερινά 10:00 -18:00

Πληροφορίες: 210 9213310


Συντελεστές:

Κείμενα – Στίχοι – Σκηνοθεσία: Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης

Μαζί του, Δε Τσόλια Μπαντ:

κιθάρες – ενορχηστρώσεις: Δημήτρης Στασινός

πλήκτρα: Αντώνης Παλαμάρης

μπάσο: Νίκος Τσιμπινός

τύμπανα: Δημήτρης Στεργίου

Ηχοληψία: Γιώργος Κατσιάνος

Video: Ανδρέας Τσαντάκης

Φωτογραφίες: Πάνος Γιαννακόπουλος

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Faliro Summer Theater

Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBONTO

Τηλ.: 210 9213310

HOW TO GET THERE:

Μετρό: Σταθμός “Συγγρού – Φιξ” (ΣΕΦ) και μετά λεωφορείο / γραμμές Β2 και 550 (Στάση “Φόρος”)

ΗΣΑΠ: Σταθμός Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά είτε λεωφορείο / γραμμές 217, Α1, Β1 (Στάση “Φόρος”) είτε τραμ / γραμμές “Αριστοτέλης 4” ή “Θουκυδίδης 3” (Στάση “Δέλτα Φαλήρου”)

Τραμ: Γραμμή 3 (από ΣΕΦ ή Βούλα – Γλυφάδα) και Γραμμή 4 (από ΣΕΦ ή Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου” Γραμμή 3 (από Σ.Ε.Φ. ή από Βούλα – Γλυφάδα), & Γραμμή 4 (από Σ.Ε.Φ. ή από Σύνταγμα) / Στάση “Δέλτα Φαλήρου”

Λεωφορείο: Γραμμές A1, B1, B2, 217, 550 (Στάση “Φόρος”)

Management – Παραγωγή: PROSPERO

Ακουθήστε τον Αποστόλη Μπαμπαγιάννη:

FacebookInstagramTwitter | Site

Επικοινωνία για τον Αποστόλη Μπαρμπαγιάννη:

Ελένη Γιαννοπούλου, Ιωάννα Μπρατσολιά / PROSPERO

Χαρά Ζούμα, Νατάσσα Ντούμα / Zuma Communications

ΕπικοινωνίαΠαραγωγή: Gr Entertainment World Ltd, artinfo.gr