Πηγή: 902

Στις 7 Οκτώβρη θα καταθέσει στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η μητέρα του δολοφονημένου αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, Μάγδα. Θολό παραμένει πώς θα ακουστεί η κατάθεσή της με το δεδομένο ότι σήμερα, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, η συνεδρίαση του δικαστηρίου ολοκληρώθηκε δίχως να λειτουργεί η απαραίτητη μικροφωνική εγκατάσταση και να ακούγονται τα όσα κατατίθενται στο ακροατήριο, δυσκολεύοντας το έργο δικαστών, δικηγόρων, δημοσιογράφων. Η σημερινή διαδικασία αναλώθηκε σε διαδικαστικά ζητήματα.

Προκλητικός εμφανίστηκε ο καταδικασμένος ναζιστής εγκληματίας Ηλίας Κασιδιάρης και τα φασιστοειδή που τον συνόδευαν. Αρκετοί από αυτούς τραβούσαν μάλιστα με τα κινητά. Ο εν λόγω φασίστας δεν δίστασε να δείχνει από το εδώλιο προεκλογικό τρικάκι για το κόμμα του, Οι αθλιότητες των ναζί προκάλεσαν έκρηξη οργής  του ακροατηρίου και της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου, Μάγδας Φύσσα,  που διαμαρτυρήθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς οι ναζιστές αλώνιζαν στη δικαστική αίθουσα, ενώ αυτούς δεν τους άφηναν να… κουνηθούν και σε αυτήν τη δίκη.

Επίσης αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι οι ναζιστές, όπως οι Λαγός, Κασιδιάρης κλπ. όλο τον καιρό που δεν είχε καθαρογραφεί η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου για την εγκληματική οργάνωση, ζητούσαν την επιτάχυνσή της και διαμαρτύρονταν ότι καθυστερεί η έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό. Χτες που διακοπτόταν η δίκη συνεχώς, για να αποφασίσει το δικαστήριο για τα αιτήματα των συνηγόρων του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, που έθεσαν μεταξύ άλλων θέμα νομιμότητας της κλήτευσής του, δεν έβγαλαν άχνα Μέχρι για πλαστή υπογραφή σε αποδεικτικό της κλήτευσης έκαναν λόγο οι συνήγοροι του αρχηγού της  Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο στη συνεδρίαση στις 26 Ιούλη απέρριψε το αίτημα αναβολής που υπέβαλε η υπεράσπισή του, επικαλούμενη προβλήματα υγείας του καταδικασμένου σε κάθειρξη 13 χρόνων αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Επιπρόσθετα,  πολιτικός κρατούμενος δήλωσε για πολλοστή φορά ο ναζιστής Ι. Λαγός με τον συνήγορό του Κ. Πλεύρη να κάνει λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, κάνοντας αναφορές μέχρι και στη δίκη της χούντας. Το δικαστήριο απέρριψε το σύνολο των ενστάσεων των υπερασπιστών των καταδικασμένων πρωτόδικα για εγκληματική οργάνωση, όπως και την ένσταση να κηρυχθεί απαράδεκτη η έφεση που είχε ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Στ. Κωσταρέλος, ως προς το ύψος των ποινών, που είχαν επιβληθεί σε συγκεκριμένους χρυσαυγίτες.