Πηγή: TPP

των Θάνου Καμήλαλη και Κωνσταντίνου Πουλή

Πρόκειται για μία υπόθεση που είχε αποκαλύψει το TPP, δημοσιεύοντας και τις καταγγελίες της δικηγόρου για την απομόνωση του τραυματισμένου κοριτσιού στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Ακολούθησαν νέες καταγγελίες από άλλο θύμα, ενάντια στον αστυνομικό, η σύλληψη του φερόμενου δράστη αστυνομικού, αλλά και ενός φερόμενου ως συνεργού και του πατέρα της κοπέλας, ο οποίος καταγγέλλεται ότι τη βίαζε.

Έκτοτε, η Δικαιοσύνη κινείται με αρκετά αργούς ρυθμούς στην υπόθεση. Μιλώντας στο TPP, στη «Φάρμα των Ζώων», η δικηγόρος της νεαρής κοπέλας, Αντωνία Λεγάκη, δηλώνει ότι «αφού λοιπόν ολοκληρώθηκαν εκείνες οι πρώτες ημέρες της ανακρισης κλπ. έχουν περάσει 14 μήνες κι ακόμα δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Αυτήν τη στιγμή η δικογραφία φαίνεται να βρίσκεται στα χέρια κάποιου αντιεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος περιμένουμε να καταθέση πρόταση επί εφέσεως κατηγορουμένου. Δεν με ενδιαφέρουν τα γραφειοκρατικά, μ ενδιαφέρει ότι σε 4 μήνες οι κατηγορούμενοι αποφυλακίζονται. Το παιδί κινδυνεύει».

Στη συνέχεια, εξήγησε τη συνήθη πρακτική σε τέτοιες υποθέσεις: «Η συνηθισμένη χρονική διάρκεια είναι ο πρώτος προσδιορισμός να γίνει στον χρόνο από τη σύλληψη. Θα έπρεπε δηλαδή στις 10 Ιουλίου να συζητάμε για την πρώτη δικάσιμο. Συνήθως παίρνουν κι ένα αίτημα αναβολής οι κατηγορούμενοι, 1-2 μήνες. Και Σεπτέμβριο – Οκτώβριο θα μπαίναμε στην εκδίκαση, που φυσικά δεν θα πάρει μόνο μία δικάσιμο για να γίνει. Και να πω εδώ ότι σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός της δίκη της Χ.Α, σε όλες τις κοινές ποινικές περιπτώσεις, ή αυτές των πολιτικών κρατουμένων, που υπάρχει μεγάλος όγκος δικογραφίας – που μη γελιόμαστε δεν είναι τέτοιος εδώ – σε όλες τις περιπτώσεις που αργεί η διαδικασία, τι κάνει η εισαγγελία; Παίρνει τα πλημμελήματα, τα αποσπά από τη δικογραφία, τα στέλνει να εκδικαστούν ξεχωριστά, δικάζονται οι ίδιοι κατηγορούμενοι για τα πλημμελήματα, καταδικάζονται κάποιες φορές και είναι πλέον κατάδικοι και δεν υπάρχιε κίνδυνος αποφυλάκισης. Αυτό το κάνουν πάντα, εκτός από τη δίκη της Χ.Α, που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι οι δολοφόνοι κι αυτήν εδώ τη δίκη. Εδώ κινδυνεύουμε, να καθορίσουν οι δράστες τι θα πει το θύμα στο δικαστήριο. Ή αν θα εξαφανιστεί το θύμα και δεν θα παέι στο δικαστήριο»

Διαβάστε το ολόκληρο εδώ