Πηγή: Ημεροδρόμος

Βγήκε μέσα από το σκοτάδι του για να κάνει …κήρυγμα! Για να ξεστομίσει μια επικίνδυνη χυδαιότητα. Για να δώσει «άλλοθι» σε όλους τους βιαστές. Αυτός ο φερόμενος ως άνθρωπος της εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, για να υπερασπιστεί τις αναχρονιστικές και «μαύρες» αντιλήψεις του, τάχθηκε κατά των αμβλώσεων ακόμα και όταν υπάρχει βιασμός…

Μάλιστα δε δίστασε να ισχυριστεί αυτό το χυδαίο ανθρωπάκι που συστήνεται και σαν …«εκπρόσωπος του Θεού στη γη» ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση. «Δεν κάθεται μία γυναίκα να βιαστεί χωρίς να το θέλει», ξέρασε μπροστά στην κάμερα ο Μητροπολίτης

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του σκοταδισμού ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνει σύλληψη όταν υπάρχει βιασμός (!!!) χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τι ήθελε να πει με την αυτή την τοποθέτησή του.

Με αφορμή το κήρυγμα που θα γίνει την Κυριακή με εντολή της ιερατείου σε όλους του ναούς κατά των αμβλώσεων, ο Μητροπολίτης (που ουσιαστικά έχει το ελεύθερο της Ιεράς Συνόδου) υποστήριξε προκλητικά ότι η Ιερά Σύνοδος «αφουγκράζεται την κοινωνία», πως η άμβλωση είναι έγκλημα.

Για τις περιπτώσεις που ένα έμβρυο έχει σοβαρά προβλήματα υγείας, τόνισε ότι θα πρέπει να ζητηθεί άδεια από την Εκκλησία!! Η εκκλησία θα πρέπει να εγκρίνει τις αποφάσεις των γιατρών κατά τον Χρυσόστομο! «Αν ο εγκέφαλος του παιδιού είναι ότι θα βγει προβληματικό, τότε θα πρέπει να ζητήσει την βοήθεια της εκκλησίας και να δεχθεί να κάνει άμβλωση αλλά με ( …) επιστημονική και όχι με χρηματική εξασφάλιση της αποφάσεως του γιατρού», ισχυρίστηκε ξεπερνώντας κάθε όριο.