Πηγή: 902

Σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Ιούλη προχωρούν οι εργαζόμενοι στην «PD Solutions» (θυγατρική της Πειραιώς).

Την ίδια μέρα θα γίνει η δεύτερη συνάντηση του κλαδικού Σωματείου Χρηματοπιστωτικού, με την εργοδοσία,  στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργαζόμενοι της PDS θα συγκεντρωθούν στις 3.30 μ.μ. στο κτίριο στην Καλλιθέα, απαιτώντας την ακύρωση των απολύσεων των δέκα εργαζομένων, να μη γίνει καμία άλλη απόλυση, να καταργηθούν τα δουλεμπορικά, όλοι οι εργαζόμενοι να προληφθούν απευθείας στην PDS ως αορίστου χρόνου, υπογραφή Επιχειρησιακής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Παράλληλα την Τρίτη 5 Ιούλη, μια αντιπροσωπεία εργαζομένων θα παραβρεθεί στις 10.30 π.μ. στα δικαστήρια στο κτίριο 5, εκεί που θα εκδικάζεται η 2η αγωγή της εργοδοσίας, η οποία ζητά να βγει παράνομη η απεργία της περασμένης Πέμπτης και κάθε επόμενη απεργία. (Δείτε βίντεο εδώ)

Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη αγωγή που εκδικάστηκε την προηγούμενη Παρασκευή, η απόφαση του δικαστηρίου χαρακτήρισε παράνομες τις κινητοποιήσεις που έγιναν πριν τις 30 Ιούνη, χωρίς όμως να κάνει δεκτά τα αιτήματα της εργοδοσίας να καταβάλει το Σωματείο αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε κινητοποίηση και να χαρακτηριστούν παράνομες όλες οι κινητοποιήσεις.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στην αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων της «Vodafone» και στην απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς, την Τετάρτη.

Οι αγωνιστικές αποφάσεις των εργαζομένων πάρθηκαν κατά τη διάρκεια μαζικής Γενικής Συνέλευσης, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, στο κτίριο στην Καλλιθέα, το απόγευμα της Δευτέρας. (Δείτε video εδώ και εδώ).

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της PDS

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, καθώς και Σωματεία και εργαζόμενοι από άλλους χώρους δουλειάς.

Την αλληλεγγύη τους εξέφρασαν το ΣΕΤΗΠ Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων «Μέλλον». Τη στήριξή τους εκφράζουν ακόμα το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η Πρωτοβουλία Αστυνομικών.

Την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι στην PDS(θυγατρική της Πειραιώς, εκφράζει και το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ – COSCO.

«Εδώ και τώρα απαιτούμε την ακύρωση των απολύσεων των δέκα εργαζομένων, να μη γίνει καμία άλλη απόλυση, να καταργηθούν τα δουλεμπορικά (κάτι που εμείς στην COSCO το έχουμε ζήσει στο πετσί μας), όλοι οι εργαζόμενοι να προσληφθούν απευθείας στην PDS ως αορίστου χρόνου, να υπογραφεί εδώ και τώρα επιχειρησιακή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Ο αγώνας σας είναι αγώνας όλως των εργαζομένων! Θα νικήσετε!», τονίζει το Σωματείο.