Πηγή: 902

Τουλάχιστον 60 σφαίρες δέχθηκε από οκτώ αστυνομικούς ένας άοπλος αφροαμερικανός άνδρας στο Άκρον του Οχάιο, σύμφωνα με βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα και έχει προκαλέσει οργή.

Ο Τζέιλαντ Γουόκερ έπεσε νεκρός όταν έφυγε τρέχοντας από το αυτοκίνητό του και οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν. Δεν ήταν οπλισμένος. Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον πυροβολούν και συνέχιζαν να πυροβολούν ακόμα και όταν έπεσε στο έδαφος. Τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ!

«Το βίντεο είναι συγκλονιστικό, είναι δύσκολο να το αποδεχτείς», είπε ο δήμαρχος του Άκρον και ζήτησε από τους οργισμένους κατοίκους να επιδείξουν υπομονή καθώς ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις.

Οι οκτώ αστυνομικοί που εμπλέκονται στον πυροβολισμό, εκ των οποίων οι επτά είναι λευκοί και ο ένας αφρομερικανός, τέθηκαν σε διοικητική άδεια μετ’ αποδοχών.

Η αστυνομία αρχικά υποστήριζε πως ο Τζέιλαντ Γουόκερ άνοιξε πυρ πρώτος και οι αστυνομικοί φοβήθηκαν για τη ζωή τους. Ομως αποδείχθηκε ότι δεν ήταν οπλισμένος και πλέον η αστυνομία λέει ότι αργότερα βρέθηκε ένα πιστόλι μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι κάμερες σώματος της αστυνομίας δείχνουν ένα άτομο να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να τρέχει προς ένα πάρκινγκ, κυνηγημένο από αστυνομικούς για περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν ανοίξουν πυρ.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο Άκρον και συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστικό κέντρο της πόλης μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο.

(Πηγή: BBC)
902.gr

Τη νέα εν ψυχρώ δολοφονία άοπλου αφροαμερικανού από την αστυνομία στις ΗΠΑ, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και τα συνδικάτα των ΗΠΑ που αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ρατσισμό, τον αυταρχισμό και την καταστολή.

Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αφροαμερικανού άοπλου Τζέιλαντ Γουόκερ που εκτελέστηκε με 60 σφαίρες από την αστυνομία του Άκρον προκαλούν οργή.

Την στιγμή που στις ΗΠΑ αστυνομία και παρακρατικοί, ακροδεξιοί φασίστες έχουν το δικαίωμα να κυκλοφορούν οπλισμένοι, να δολοφονούν εν ψυχρώ και να επιτίθενται σε έγχρωμους, μετανάστες, φτωχούς, συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, την ίδια ώρα απαγορεύονται οι εκτρώσεις και καταστρατηγούνται βασικά δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του λαού.

Ο Ρατσισμός, η βία, ο αυταρχισμός και η εκμετάλλευση είναι το λίκνο της «δημοκρατίας» τους. Είτε με Ρεπουμπλικανούς, είτε με Δημοκρατικούς ο λαός των ΗΠΑ υποφέρει από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον ρατσισμό και την κρατική βία. Η «Δημοκρατία» τους είναι βαμμένη στο αίμα.

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό και τα συνδικάτα των ΗΠΑ που αγωνίζονται για τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας ενάντια στον ρατσισμό, τον αυταρχισμό και την καταστολή