Πηγή: Σπασμένο Παράθυρι

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι μαθητές του σχολείου επέλεξαν να μην κάνουν κατάληψη χτες, την ημέρα δηλαδή που “υγιείς πατριωτικές δυνάμεις” καλούσαν σε σχολικές καταλήψεις για το Μακεδονικό. Αντίθετα προτίμησαν να σηκώσουν ένα πανό που έγραφε “Έξω οι φασίστες από τα σχολεία”. Αυτό φαίνεται πως ήταν αρκετό για να εξάψει τα πατριωτικά αισθήματα μερικών, που μαζεύτηκαν έξω από το σχολείο, έσκισαν το πανό, άρχισαν να πετάνε πέτρες στον προαύλιο χώρο και απειλούσαν τους μαθητές πως θα τους βάλουν φωτιά.

Μάλιστα η αστυνομία, η οποία έφτασε στην περιοχή περίπου μία αργότερα, λέει πως συμμετείχαν περίπου 15 άτομα.

 

Εντύπωση προκαλεί πως μόλις χτες, άλλος “πατριώτης” στη Θεσσαλονίκη, αποπειράθηκε να στήσει προβοκάτσια που θα έδειχνε πως “αναρχικοί επιτέθηκαν σε παιδιά“.

Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Συλλόγων Γονέων Ηρακλείου:

Καταγγέλλουμε τη θρασύδειλη επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων φασιστοειδών σήμερα ενάντια στους μαθητές του Καπετανάκειου Γυμνασίου-Λυκείου! Ομάδα κουκουλοφόρων διαφόρων ηλικιών, κρατώντας κράνη και έχοντας και τα απαραίτητα “πολεμοφόδια” με ύβρεις και χειρονομίες επιτέθηκαν στους αμυνόμενους μαθητές ενώ κατέβασαν το αντιφασιστικό πανό που με απόφαση του 15μελούς Συμβουλίου των μαθητών του Λυκείου είχε αναρτηθεί έξω από το σχολείο.

Η επίθεσή τους όμως δεν έμεινε αναπάντητη! Δυναμικά και συντονισμένα σύσσωμη η σχολική κοινότητα απάντησε στην ενέδρα που στήθηκε έξω από το σχολείο!

 

Οι μαθητές σήμερα σε μια σειρά σχολείων του Δήμου Ηρακλείου, με πνεύμα ωριμότητας δεν επέτρεψαν στους εθνικιστές και στους φασίστες να διεισδύσουν στα σχολεία τους. Δεν άφησαν στο μίσος να μολύνει τις ψυχές τους. Έβαλαν μπροστά τις δικές τους ανάγκες, για τις οποίες από την αρχή της χρονιάς αγωνίζονται.

Οι μαθητές με δυναμισμό γύρισαν την πλάτη στην ενορχηστρωμένη δράση εξωσχολικών ατόμων που πρόσκεινται σε ακροδεξιά και νεοναζιστικά μορφώματα.

Απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εδραιώσει την συμφωνία των Πρεσπών, που μόνο στόχο έχει την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε της γειτονικής χώρας, αυτοί οι κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στους μαθητές ακραίες λυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν για τη χώρα και το λαό μας, αντί για την προώθηση των ιδεών για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, για τη συνεργασία για το κοινό συμφέρον.

 

Η ελπίδα βρίσκεται στην κοινή πάλη των λαών και της νεολαίας κόντρα σε πολεμοκάπηλους και εθνικιστές, σε κυβερνήσεις και εκμεταλλευτές. Αυτοί που βάζουν τους λαούς να σφάζονται, είναι οι ίδιοι που φέρανε τα σχολεία στην κατάσταση αυτή.

Οργανωμένα οι γονείς-μαθητές-εκπαιδευτικοί μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, η κατάργηση τμημάτων στα ΕΠΑΛ, η σχολική στέγη, κ.ά.

Και στο Καπετανάκειο και σε κάθε σχολείο θα είμαστε πάντα παρόντες, μαθητές και γονείς, και θα εξωστρακίζουμε κάθε ναζιστική ή φασιστική απειλή. Δεν θα επιτρέψουμε να περάσει ο φόβος, το μίσος των εθνικιστών και το διαίρει και βασίλευε της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια