Πηγή: Κατιούσα

Μεθόδους του υποκόσμου επιστρατεύουν όσοι ενοχλούνται από τη δράση του Σωματείου της ΕΝΕΔΕΠ, που εδώ και μήνες βρίσκεται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας βασικά δικαιώματα των εργαζομέων της COSCO. Πολύ φαίνεται πως ενόχλησε και η χθεσινή, απόλυτα επιτυχημένη απεργία στο ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες Ι, ΙΙ και ΙΙΙ, καθώς μετά τη λήξη της, ο πρόεδρος του σωματείου Μάρκος Μπεκρής παρακολουθούνταν σε όλη τη διαδρομή του από τον Πειραιά ως την Αθήνα από φουσκωτούς αγνώστους σε μηχανές μεγάλου κυβισμού χωρίς πινακίδες. Το σωματείο δεν άφησε αναπάντητη αυτή τη νέα απόπειρα εκφοβισμού και τρομοκράτησης, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία υπενθυμίζουν παρόμοια περιστατικά στο παρελθόν, και ξεκαθαρίζουν πως δεν πιάνουν οι απειλές, ούτε θα αφήσουν το λιμάνι να “γίνει ζούγκλα με επιθέσεις σε εργάτες από διάφορους τραμπούκους”.

«Το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ καταγγέλλει στους εργαζόμενους στις προβλήτες του λιμανιού του Πειραιά και σε όλη την εργατική τάξη το γεγονός ότι αμέσως μετά τη λήξη της επιτυχημένης 24ωρης απεργίας στις 28/11/18 στο ΣΕΜΠΟ στις προβλήτες Ι, ΙΙ, ΙΙΙ της “COSCO” διαπιστώθηκε ότι μηχανές μεγάλου κυβισμού, με “φουσκωτούς”, χωρίς πινακίδες, παρακολουθούσαν τον πρόεδρο του Σωματείου μας, Μάρκο Μπεκρή, σε όλη τη διαδρομή του από τον Πειραιά μέχρι την Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια. Έχουμε και στο παρελθόν καταγγείλει επιθέσεις, εκβιασμούς, απειλές προς στελέχη και μέλη του Συνδικάτου μας, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την τραμπούκικη φασιστική επίθεση που είχε δεχθεί ο πρόεδρός μας, Μάρκος Μπεκρής, το καλοκαίρι από γνωστό “μπράβο” του Πειραιά, που είχαμε καταγγείλει επώνυμα.

Ο συγκεκριμένος, όχι μόνο δεν είχε καμία επίπτωση, αλλά η εταιρεία τον “επιβράβευσε” για την ενέργειά του, κρατώντας τον στο πόστο του ως υπεύθυνο ασφαλείας στο ΣΕΜΠΟ.

Κάνουμε καθαρό ότι απειλές σε μας δεν πιάνουν. Η εταιρεία και η κυβέρνηση έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητα των εκλεγμένων συνδικαλιστών και μελών του Σωματείου μας.

Δεν θα επιτρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά να γίνει ζούγκλα με επιθέσεις σε εργάτες από διάφορους τραμπούκους».