Πηγή: Ημεροδρόμος

Αναβολή για τις 6 Ιουλίου πήρε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης των ναζί της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Ο αρχιναζί της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Μέσω των συνηγόρων του ζήτησε αναβολή της διαδικασίας για λόγους υγείας. Συγκεκριμένα όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο Δημήτρης Παπαδέλλης «νόσησε με κορωνοιό αλλά το αντιμετώπισαν αργά, μετά από 9 ημέρες. Νοσηλεύθηκε σε ΜΕΘ δύο μήνες και βρίσκεται πλέον σε κέντρο αποκατάστασης». Συμπλήρωσε πως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και απώλεια συνείδησης με ακουστικές και οπτικές ψευδαισθήσεις. «Είναι μια δίκη αυτής της έντασης και ο άνθρωπος δεν έχει δει καν την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου που δημοσιεύτηκε την 1η Απριλίου. Δεν την έχει διαβάσει» συμπλήρωσε.

Ο ναζί Γιάννης Λαγός, κάνοντας ένα σόου, κατά την ανάγνωση του καταλόγου των κατηγορουμένων, φώναξε «πολιτικός κρατούμενος».

Ο Λαγός όπως και οι Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Αναστάσιος Πανταζής και Γιώργος Σταμπέλος ζήτησαν να αρθεί η κράτησή τους, γιατί «έχουν υποστεί οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους ανεπανόρθωτη βλάβη».

Η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη των αιτημάτων. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί στην ερχόμενη συνεδρίαση.

Στο δικαστήριο ήταν μεταξύ άλλων οι ναζί Χρήστος Παππάς, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Αντώνης Γρέγος. Από τους 54 κατηγορουμένους που δικάζονται σε δεύτερο βαθμό, μόνο οι 16 ήταν παρόντες στη δικαστική αίθουσα, ενώ οι πέντε παραστάθηκαν χωρίς δικηγόρο και θα πρέπει να τους διορίσει το δικαστήριο. Απουσίαζαν οι ναζί Ηλίας Κασιδιάρης και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο ναζί Γιώργος Ρουπακιάς.

«Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα. Καταδίκη», είπε εισερχόμενη στο δικαστήριο η Μάγδα Φύσσα.
Η συνεδρίαση διέκοψε λίγο πριν τις 15:00 λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα στο κτίριο.