Πηγή: TPP

«Αυτό που κρατάμε από τον Ιάσονα είναι πως οι παράνομοι μετανάστες φτάνουν μόνοι τους στα νησιά και από δίπλα τον Κούλογλου να τον ακούει με μεγάλη προσοχή. Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος κατηγορεί το ελληνικό Λιμενικό Σώμα για εγκλήματα κατά των παράνομων μεταναστών στο Ευρωκοινοβούλιο σε ειδική εκδήλωση, με πρωτοβουλία του Στέλιου Κούλογλου» γράφει σε ανάρτησή της η γαλάζια, ξεκάθαρα υποστηρικτική προς τη ΝΔ, ομάδα του facebook «Ομάδα Αλήθειας». Δημοσιεύοντας ένα απόσπασμα δύο περίπου λεπτών από την ομιλία του διασώστη στο Ευρωκοινοβούλιο για τις παράνομες επαναπροωθήσεις, η ομάδα σε μια προσπάθεια να υποτιμήσει τον ρόλο του και να ρίξει πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, καταφέρνει τελικά να γίνει ακόμα πιο γνωστό το τι συμβαίνει στο Αιγαίο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κάλεσε να τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δηλώσεις του διασώστη, ενώ στη συνέχεια ορισμένες ιστοσελίδες προχώρησαν σε αναπαραγωγή άρθρων με πανομοιότυπους τίτλους, όπως «Ο Ιάσων Αποστολόπουλος δυσφημεί την Ελλάδα – “Το Λιμενικό πετά πάλι στη θάλασσα τους μετανάστες”».

Ο σχολιαστής της Καθημερινής Σάκης Μουμτζής και γνωστο στέλεχος της ΝΔ Νίκος Σωτηρόπουλος συνέχισαν τη στοχοποίηση, αναφερόμενοι στην διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα σαν μια χρυσή «μπίζνα». Μάλιστα, κάτω από την ανάρτηση του τελευταίου, ανώνυμα τρολς έφτασαν στο σημείο να εξαπολύουν απειλές θανάτου κατά του διασώστη. Το ίδιο τρολ σχολίασε «καθαρίστε τον» και σε ανάρτηση του δημοσιογράφου, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου, ο οποίος κατηγόρησε τον Ιάσονα Αποστολόπουλο για «στυγνή ανθελληνική προπαγάνδα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διασώστης είχε καταγγέλλει τον Ιανουάριο, την ιστοσελίδα capital.gr πως δημοσιεύσει τα προσωπικά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης και της διεύθυνσης της οικογένειάς του, με αποτέλεσμα να δεχθεί και πάλι απειλές.