Πηγή: Ημεροδρόμος

Σε απαράδεκτες δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας για μια ακόμα μια φορά να διαστρεβλώσει αυτό που γίνεται στο ΑΠΘ. Παρουσίασε για μια ακόμα φορά τους φοιτητές σαν εκείνους που δεν θέλουν μια Βιβλιοθήκη (!), αποκρύπτοντας την απαίτηση τους να μην υπάρχουν ΜΑΤ και πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές τους.

Αυτή τη φορά όμως ο πρωθυπουργός δεν έμεινε μόνο στην διαστρέβλωση. Προχώρησε σε μια αθλιότητα εκτός ορίων: Μίλησε για «επαγγελματίες τραυματίες»!

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε στο ΑΠΘ, κάνοντας το άσπρο μαύρο και αρνούμενος φυσικά να μιλήσει για την καταστολή από τα ΜΑΤ, υποστηρίζοντας:

«Τα fake news, οι φήμες και τα συνθήματα σκεπάζουν συχνά την αλήθεια. Και σε αυτό πρωταγωνιστεί η προπαγάνδα των λαϊκιστών. Το ζείτε και όσοι από εσάς σπουδάζετε. Πότε η κατασκευή μίας βιβλιοθήκης θεωρείται καταπάτηση του ασύλου. Πότε λίγοι κρανιοφόροι (σ.σ μάλλον κρανοφόροι ήθελε να πει…), πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν καμία σχέση με το πανεπιστήμιο, βαφτίζονται χιλιάδες φοιτητές. Και πότε οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων αποδεικνύονται επαγγελματίες τραυματίες». Για αυτή την δήλωση του δέχτηκε τα χειροκροτήματα των ΟΝΝΕΔιτών!

Η αναφορά του πρωθυπουργού γίνεται ακόμα πιο χυδαία διότι στην κινητοποίηση στις 26 Μαΐου ο φοιτητής Γιάννης Ντουσάκης τραυματίστηκε από τα ΜΑΤ με ευθεία βολή κρότου – λάμψης!  Είναι απίστευτο όταν έχει συμβεί κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός να μιλά για «επαγγελματίες τραυματίες».

Το ξαναλέμε: Πρόκειται για αθλιότητα εκτός ορίων που στρέφεται ενάντια στους φοιτητές. Ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ντρέπεται, αλλά όπως γνωρίζουμε, πλέον, οι «άριστοι» δεν ντρέπονται.