Φωτο: Τάσος Παρασκευόπουλος

Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Μια από τις μεγαλύτερες πορείες αυτοοργανωμένων Pride της Θεσσαλονίκης, έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής. Οι διαδηλωτές και διαδηλώτριες φώναξαν συνθήματα ενάντια στις γυναικοκτονίες και στον σεξισμό. Σε ολόκληρη την πορεία, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες φώναζε διαρκώς συνθήματα για τον Ζακ Κωστόπουλο και ενάντια στην αθώωση των αστυνομικών που τον κλωτσούσαν ενώ βρισκόταν στο έδαφος.

Μάλιστα, η πορεία παρέμεινε για αρκετή ώρα έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου με συνθήματα στιγμάτισε τον ρόλο της αστυνομίας σε πολλά σεξιστικά περιστατικά.

Αξίζει να σημειωθεί φετινό Pride είχε ως βασικό του θέμα την αντιπολεμική δράση και ως βασικό σύνθημα το «στην ίδια μας τη χώρα είναι ο εχθρός».

Και φέτος όπως και πέρυσι η πορεία στάθηκε επίσης και έξω από το Αμερικάνικο Προξενείο φωνάζοντας συνθήματα για την Παλαιστίνη και ασκώντας κριτική στο «Ροζ Πλυντήριο» δηλαδή στο Pinkwashing.

Το 6ο Αυτοοργανωμένο Thessaloniki Pride ξεκίνησε την Δευτέρα, με πολύμορφες εκδηλώσεις, όπως workshop, εκδηλώσεις, stand up comedy και προβολές ντοκιμαντέρ. Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την κεντρική εκδήλωση στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ και στη συνέχεια με το πάρτι λήξης, στο Φουαγιέ του Πολυτεχνείου.

Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της διοργάνωσης εδώ