Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Η κυβερνητική παράταξη, στο μοναδικό πανεπιστήμιο που βίωσε την πρόβα για το τι σημαίνει πανεπιστημιακή αστυνομία, κυριολεκτικά καταρρέει χάνοντας μεγάλο μέρος της δύναμής της. Έτσι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η μοναδική παράταξη που στηρίζει την πανεπιστημιακή αστυνομία, στη Σχολή Θετικών Επιστημών που σημειώθηκαν οι περισσότερες αστυνομικές επιθέσεις, δεν κατάφερε καν να βρει υποψηφίους στις περισσότερες σχολές, με την ΠΚΣ (που πρόσκειται στην ΚΝΕ) να παίρνει αυτοδυναμία σχεδόν σε όλους τους φοιτητικούς συλλόγους της ΣΘΕ. Είναι πολύ χαρακτηριστική η περίπτωση του Μαθηματικού ΑΠΘ, όπου η ΔΑΠ ενώ ήταν πρώτη δύναμη, φέτος δεν κατάφερε παρά να βρει δυο υποψήφιους.

Φοιτητές φωνάζουν αντιφασιστικά συνθήματα σε καταμέτρηση ψήφων στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ

 

Μάλιστα, σε σχολές που αποτελούν παραδοσιακά προπύργια της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η παράταξη όχι μόνο χάνει την αυτοδυναμία, αλλά χάνει ακόμα και την σχολή από την ΠΚΣ. Για παράδειγμα, στην Γεωπονία του ΑΠΘ, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ χάνει την αυτοδυναμία μετά από 23 χρόνια και αναδεικνύεται Τρίτη μετά την ΠΚΣ και την ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ.

Τα σχήματα ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ σημειώνουν σημαντικά ποσοστά και αναδεικνύονται πρώτα στις περισσότερες σχολές της Φιλοσοφικής ΑΠΘ, όπου επίσης η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημείωσε μεγάλη πτώση.

Οι εκλογές διεξήχθησαν σε ήρεμο κλίμα, καθώς η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας αναβλήθηκε ύστερα από την κατακραυγή για τα γεγονότα του ΑΠΘ όπου πολλοί φοιτητές και φοιτήτριες κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Επομένως, στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας διαμορφώνεται μια κατάσταση όπου οι φοιτητές και οι φοιτήτριες με συντριπτική πλειοψηφία στέλνουν μήνυμα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για πανεπιστημιακή αστυνομία και για την γενικότερη εφαρμογή του Νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Πρώτη η ΠΚΣ στο Φυσικό ΑΠΘ και στις περισσότερες σχζολές της ΣΘΕ