Επιμέλεια: Χρήστος Αβραμίδης

Ένα νέο βίντεο έχει δει το φως της δημοσιότητας, μετά τα γεγονότα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το βίντεο δείχνει τις στιγμές αμέσως μετά την αναίτια επίθεση των ΜΑΤ, στους φοιτητές το μεσημέρι της Τρίτης. Η συγκεκριμένη επίθεση έστειλε τρεις φοιτητές στο νοσοκομείο, με έναν από αυτούς να έχει δεχτεί χειροβομβίδα κρότου λάμψης στο κεφάλι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τον σαβρό τραυματισμό του στο τύμπανο του αυτιού.

Όπως, αποδεικνύεται από το βίντεο οι άνδρες των ΜΑΤ, έδρασαν τόσο άγρια και ανεξέλεγκτα που ακόμη και ο επικεφαλής της συγκεκριμένης διμοιρίας, τους βρίζει, φωνάζοντας να οπισθοχωρήσουν.

Το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη είναι η παρουσία των ΜΑΤ μέσα στο πανεπιστήμιο, καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς ή ακόμη και κάτι χειρότερο. Άλλωστε η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης που εξερράγη στο κεφάλι του φοιτητή, δε θα ήταν υπερβαολή να σημειώσουμε ότι μονάχα από τύχη δεν προκάλεσε τον θάνατο.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως οι φωνές του επικεφαλής δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση τη μη ύπαρξη ευθυνών από την πλευρά του κέντρου της Αστυνομίας και της κυβέρνησης. Οι άνδρες των ΜΑΤ έδρασαν ανεξέλεγκτα και ως αποτέλεσμα της χρόνιας ατιμωρησίας. Μια ατιμωρησία που όπως θα συνεχιστεί, όπως φαίνεται, μιας και η Αστυνομία και η κυβέρνηση δεν έχουν επιβάλει καμία τιμωρία στους αστυνομικούς που αιματοκύλίσαν τους φοιτητές μέσα στο ίδιο το πανεπιστήμιο που σπουδάζουν.