Πηγή: Ημεροδρόμος

Στα 77 χρόνια από τη μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών βρέθηκαν πολλοί που επιδίωξαν να  καπηλευτούν ή να αμαυρώσουν την ουσία και τους συμβολισμούς αυτής της φωτογραφίας:

H «αγία» Ευρωπαϊκή Ένωση θέλησε για χρόνια να ξεχάσουμε πως η 9η Μάη είναι η μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης και τη βάφτισε «Ημέρα της Ευρώπης», θέλοντας να ενισχύσει την άθλια και ανιστόρητη «θεωρία των δύο άκρων». Φέτος, δε, ακούσαμε «ειδικούς» και μη να κάνουν λόγο για τη «μέρα της Ρωσίας», έτσι γενικά και αόριστα.

Το παζλ ήρθε να συμπληρώσει σήμερα ο Βλ. Πούτιν, από την καθιερωμένη παρέλαση στη Μόσχα για την 9η Μάη.

Ο Πούτιν των ολιγαρχών και της καπιταλιστικής Ρωσίας, ο Πούτιν που καμαρώνει ότι μπορεί  «να δείξει στην Ουκρανία τι σημαίνει πραγματική αποκομμουνιστικοποίηση», ρίχνοντας ευθύνες μέχρι και στον Λένιν για το ζήτημα της Ουκρανίας, είχε το θράσος να προχωρήσει σε μια άθλια καπηλεία:

Ο Ρώσος πρόεδρος επιδίωξε να «ξεπλύνει» τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με την εποποιία του Κόκκινου Στρατού και των λαών της Σοβιετικής Ένωσης, με τη θυσία εκατομμυρίων ανθρώπων στον αγώνα ενάντια στο τέρας του ναζισμού! Επικαλέστηκε ηρωισμό των Σοβιετικών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο για να παροτρύνει τον ρωσικό στρατό να νικήσει στην Ουκρανία!

Ο Πούτιν, στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης με τη Δύση, δήλωσε: «Δημιουργούνταν μια απειλή απολύτως απαράδεκτη απευθείας στα σύνορά μας». Ισχυρίστηκε ότι ότι χρέος της Ρωσίας ήταν να αποτρέψει έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο. Συνεχίζοντας την ομιλία του (και πάλι) επιδίωξε να «μπλέξει» τον μεγάλο αγώνα εκείνων που συνέτριψαν το ναζισμό με αυτό που ο ίδιος ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», δηλαδή την εισβολή και τον πόλεμο στην Ουκρανία:

«Το χρέος μας είναι να διατηρήσουμε τη μνήμη αυτών που συνέτριψαν τον ναζισμό και να κάνουμε τα πάντα για να μην επαναληφθεί η φρίκη ενός παγκόσμιου πολέμου (…) Πολεμάτε για την Πατρίδα, το μέλλον της, ούτως ώστε κανείς να μην ξεχνά τα διδάγματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ούτως ώστε να μην υπάρχει μέρος στον κόσμο για εκτελεστές, τιμωρούς και ναζιστές».