Νίκος Μπογιόπουλος

Πηγή: Ημεροδρόμος

Το πινγκ – πονγκ ανακοινώσεων, δηλώσεων, διαρροών κοκ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – Εκκλησίας, για τα της συνάντησης Ιερώνυμου – Μητσοτάκη, αν μη τι άλλο είναι αποκαλυπτικό και του… επιπέδου της αντιπαράθεσης αλλά και της ευφυΐας όσων πρωταγωνιστούν σε αυτήν.

    Εξηγούμαστε:

   Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι τα όσα ανακοινώθηκαν από τους Τσίπρα – Ιερώνυμο μια μέρα μετά από την συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερωνύμου, η ΝΔ τα γνώριζε. Και ότι στην συγκεκριμένη συνάντηση προσπάθησε να τα αποτρέψει. Ως εκ τούτου όταν η ΝΔ δηλώνει ότι δεν γνώριζε, τότε – λέει ο ΣΥΡΙΖΑ – ψεύδεται. Μόνο που και η Αρχιεπισκοπή ισχυρίζεται ότι στη συνάντηση μεταξύ προκαθημένου και προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν συζητήθηκε το θέμα του κοινού ανακοινωθέντος που διαβάστηκε την επομένη από Τσίπρα – Ιερώνυμο. Επομένως: Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τον Μητσοτάκη «ψεύτη», τότε ταυτόχρονα λέει «ψεύτη» και τον Αρχιεπίσκοπο. Διότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να λέει μόνος τους ψέματα ο Μητσοτάκης. Η’ μαζί με τον Ιερώνυμο λέει αλήθεια, ή πάλι μαζί με τον Ιερώνυμο λέει ψέματα.  Αλλά αυτή είναι η άποψη που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Ιερώνυμο. Ότι είναι «ψεύτης»; Μμμμ….

  Πάμε τώρα στη ΝΔ. Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για την συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου. Ότι ο αρχηγός της δεν είχε  την παραμικρή ενημέρωση από τον Αρχιεπίσκοπο παρότι συναντήθηκε μαζί του μια μόλις μέρα πριν από την ανακοίνωσης της συμφωνίας Τσίπρα – Ιερώνυμου.  Μα, όμως, αν αυτό ισχύει, τότε στην ουσία η ΝΔ τι λέει; Λέει ότι ο Αρχιεπίσκοπος είναι – τουλάχιστον – ένας αναξιόπιστος συνομιλητής. Που ενώ συνάντησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια μόλις μέρα πριν από την ανακοίνωση μιας συμφωνίας που χαρακτηρίστηκε «ιστορική», εντούτοις τον κράτησε στην άγνοια και στο σκότος. Αλλά τότε αυτή είναι η άποψη που έχει η ΝΔ για τον Ιερώνυμο. Ότι είναι, τουλάχιστον, «αναξιόπιστος»; Μμμμ…

  Εν ολίγοις και εν αναμονή της θείας φώτισης: Τους παρακαλούμε να συνεχίσουν να βγάζουν τα μάτια τους. Αν μη τι άλλο, η «ευλάβεια» που διέπει τις σχέσεις μεταξύ όλων των παραπάνω εμπλεκομένων, είναι διασκεδαστική.