Ακολουθεί απόσπασμα από το κεφάλαιο Ε του βιβλίου Ιστορίας της Α Γυμνασίου του 2453

Στα μέσα του 21ου αιώνα διαδραματίστηκε η πιο ιστορική επέτειος του Πολυτεχνείου. Μια επέτειος που τα γεγονότα του 1973 αναβίωσαν ξανά. Απλά από μια διαφορετική σκοπιά. Μπορεί οι ευθύνες των Αμερικανών στη Χούντα των Συνταγματαρχών να είχαν αποδειχθεί, όμως η Ελλάδα ενίσχυε τον αμερικανισμό της. Κόκα κόλα, αθλητικά παπούτσια, μπέργκερς, πίτσες, αμερικάνικα ριάλιτι, μέχρι και το χάλοουιν, έγιναν κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και αφομοιώθηκαν πλήρως. Ακόμα και το ράκμπι έγινε το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στην χώρα (το ποδόσφαιρο ακόμα κρατιόταν πρώτο γιατί κάπως έπρεπε να ξεπλένουν οι μαφιόζοι τα έσοδα από ναρκωτικά και όπλα). Αυτά τα φανταστικά αμερικάνικα αγαθά δεν θα μπορούσαν να αμαυρωθούν από τις δεκάδες βάσεις θανάτου που κατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τον αμερικάνικο-νατοϊκό στρατό. Με αυτόν, εκτός των άλλων, προστατευόμασταν από τον αλυτρωτισμό των γειτονικών χωρών και ταυτόχρονα ήμασταν με το μέρος των νικητών στους πολέμους της Μέσης Ανατολής. Τα αντιαμερικανικά ιδεώδη που αιωρούνταν στην ελληνική κοινωνία δεν μπορούσαν να αγγίξουν τα κέρδη του κρατικού και ιδιωτικού κεφαλαίου των ΗΠΑ.

Και ενώ η αμερικανοποίηση της Ελλάδας συνέχιζε με γοργούς ρυθμούς, με τα Τζουμέρκα να μετατρέπονται σε Ευρωπαϊκό Χόλιγουντ, οι κυβερνήσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ έκαναν το λάθος που έμελλε να αποβεί μοιραίο. Κατήργησαν τις αργίες την περίοδο του Πάσχα και τις αντικατέστησαν με την ημέρα των ευχαριστιών. Αυτό δεν μπορούσε να το ανεχτεί και ο μεγαλύτερος αμερικανόφιλος Έλληνας. Οι τριήμερες αργίες του Πάσχα της Ορθοδοξίας θα συρρικνώνονταν σε μόλις μία, ενώ μια άπαχη γαλοπούλα φούρνου θα αντικαθιστούσε το σουβλιστό αρνί. Το Χριστός Ανέστη θα μετατρεπόταν σε «Ευχαριστώ τον διαβολικά καλό πρόεδρο της Αμερικής» και την θέση του Άγιου Φωτός θα έπαιρνε η ιδιωτική εταιρεία που εξαγόρασε την ΔΕΗ (εκείνη την περίοδο ο Έλληνας συνειδητοποίησε για πρώτη φορά ότι αυτή ήταν αμερικάνικων συμφερόντων). Αυτό έκανε τους Έλληνες να ενωθούν και ως γνωστόν όταν ενώνονται κάνουν θαύματα. Τέσσερα εκατομμύρια κάτοικοι της χώρας παράτησαν τα σπίτια τους, και με επαναστατικά κόκκινα πασχαλινά αυγά στα χέρια συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα απειλώντας να μπούνε μέσα στην Βουλή. Οι διαδηλωτές έβλεπαν από γιγαντοοθόνες το κανάλι της βουλής, περιμένοντας να πάρουν μια απάντηση από το Ελληνικό κοινοβούλιο σε σχέση με τα αιτήματα τους. Όμως αυτό έπαιζε μια εκπομπή με θέμα «Χριστούγεννα στα Τρίκαλα». Έτσι οι πιο θερμόαιμοι αποφάσισαν να εισβάλουν. Τότε αντιλήφθηκανότι η Βουλή ήταν τελείως άδεια.

Ο λόγος για τον οποίο εκκενώθηκε η Βουλή αποκαλύφθηκε λίγη ώρα αργότερα μέσω του διαδικτύου. Οι πολιτικοί των κομμάτων που κυβέρνησαν από την μεταπολίτευση και μετά, μαζί με τους Αμερικάνους της χώρας μας, οχυρώθηκαν στην αμερικάνικη πρεσβεία. Από εκεί, άνοιξαν παράνομο κανάλι στο γιουτιούμπ και με κεντρικά συνθήματα «Δασμοί, δουλεία, καγκελαρία» και «Έξω οι αντιαμερικάνοι» καλούσαν τον ελεύθερο Ελληνικό λαό να ταχθεί με το μέρος τους, κατά των στοιχείων που απειλούσαν τον δυτικό πολιτισμό μας. Οι διαδηλωτές τότε μεταφέρθηκαν έξω από την πρεσβεία και απειλούσαν τους Ελληνοαμερικάνους ότι αν δεν παραδοθούν θα μπούνε μέσα με την βία.

Ανήμερα της επετείου της 17 Νοεμβρίου του 2028 το 70% των κατοίκων της Ελλάδας είχε περικυκλώσει την πρεσβεία. Ένα τεράστιο τρακτέρ από την Ελασσόνα είχε παρκάρει απέναντι ακριβώς από την είσοδο και απειλούσε ότι θα την σπάσει. Οι ακραίες φωνές των Ελλήνων είχαν επηρεάσει το σύνολο των διαδηλωτών και το δίλημμα πλέον ήταν ένα για τους έγκλειστους επαναστάτες της πρεσβείας: αρνί στην σούβλα το Πάσχα ή Αμερικάνος καπιταλιστής στη σούβλα την ημέρα των ευχαριστιών. Όμως λογάριαζαν χωρίς το πιο λαμπρό μυαλό της Ελληνικής πολιτικής σκηνής. Ο γνωστός ακροδεξιός αντιπρόεδρος με την τσιριχτή φωνή, έπιασε το μικρόφωνο του πειρατικού καναλιού και μίλησε προς τους διαδηλωτές. Τους ανακοίνωσε ότι ενώ όλο το πλήθος ήταν συγκεντρωμένο γύρω από την πρεσβεία, μια ομάδα επίλεκτων Πάουερ Ρέιντζερς άδειασε τα ράφια με τα χαρτιά υγείας όλων των σουπερμάρκετ της χώρας. Επίσης ανέφερε ότι σε περίπτωση που πέσει το αμερικάνικο καθεστώς στην Ελλάδα, ο κόκκινος Άγιος Βασίλης γνωστής εταιρείας αναψυκτικών θα αναγκαστεί να αποχωρήσει για την Βουλγαρία και θα επηρεαστούν έτσι και τα Χριστούγεννα. Τέλος αν αυτές οι βάρβαρες επιπτώσεις της αντιαμερικάνικης ιδεολογίας τους τούς φαίνονται λίγες, τους ενημέρωσε ότι εκτός από τον Βορειοκορεάτη πρόεδρο,κουμπί έχει και ο Αμερικάνος. Οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η ζωή τους με αυτά τα δεδομένα θα ήταν μία κόλαση. Έτσι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την πρεσβεία και να ενδώσουν στην κατάργηση του Ορθόδοξου Πάσχα. Από εκείνη την χρονιά και έπειτα, το αρνί άρχισε να μαγειρεύεται αποκλειστικά κλέφτικο.

Παναγιώτης Φραγκούλης