Αλιεύσαμε από Rosa.gr

Ο νεαρός Σαϊντού ήρθε πριν από τρία χρόνια ως ασυνόδευτος ανήλικος στη χώρα μας. Από Σενεγάλη, στην Τουρκία και μετά ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε το λιμάνι του.
Πήγε στο σχολείο, έγινε αριστούχος, εντάχθηκε στον κοινωνικό ιστό. Και τώρα που ενηλικιώθηκε, που έγινε 18 ετών, ο Σαϊντού θα απελαθεί αφού πρώτα παρέλασε για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του.
«Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» δήλωσε χθες για τον νεαρό μαθητή ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.
«Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας».
Η Κυβέρνηση οφείλει να φέρεται με ανθρωπιά σε όλους τους πρόσφυγες, τους ξεριζωμένους, που ελπίζοντας σε ένα καλύτερο μέλλον έφτασαν στη χώρα μας.
Αλληλεγγύη στον Σαϊντού και κάθε πρόσφυγα!