Πηγή: Rosa

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία της Eurostat όσον αφορά τη θνητότητα στη χώρα, η οποία μάλιστα βρίσκεται στη δεύτερη θέση σε υπερβάλλουσα θνητότητα. Αυτό επιβεβαιώνει και την εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας τα δύο αυτά χρόνια.

Η χώρα μας κατείχε τον Ιανουάριο τη δεύτερη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 χωρών – μελών της ΕΕ, με 25,3% περισσότερους θανάτους από όσους είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2016 – 2019, όπως είναι εμφανές στα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, από τον Μάρτιο του 2021 η υπερβάλλουσα θνητότητα στη χώρα μας είναι μεγαλύτερη από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες έχουμε φτάσει σε σημείο να έχουμε τριπλάσια ποσοστά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο η Ελλάδα κατείχε τη δεύτερη χειρότερη θέση μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με 25,3% περισσότερους θανάτους από όσους είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα των ετών 2016-2019.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι ότι φέτος τον Ιανουάριο η χώρα μας είχε υπερτριπλάσια υπερβάλλουσα θνητότητα, έναντι του μέσου ευρωπαϊκού όρου (25,3% έναντι 7,7%).

Η Ελλάδα είχε μικρότερο ποσοστό υπερβάλλουσας θνητότητας έναντι των 27 της Ευρώπης μονάχα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021. Έκτοτε, η κατάσταση αυτή βέβαια έχει εκτροχιαστεί, με χιλιάδες ανθρώπινες ζωές να πληρώνουν το τίμημα της εγκατάλειψης.