Πηγή: Documento

O ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνεχίζει την πάγια τακτική φίμωσης κάθε φωνής που τολμά να υψώνεται απέναντί του. Ένα από τα κανάλια που αποφάσισε να κλείσει είναι και το ρωσικό κανάλι «TV Rain».

Την περασμένη Τρίτη η ρωσική γενική Eισαγγελία αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία του σταθμού επειδή τόλμησε να επικρίνει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με την δικαιολογία ότι μετέδιδε «ψευδείς ειδήσεις» σχετικά με τη ρωσική εισβολή.

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού στην τελευταία τους εκπομπή που μεταδιδόταν μέσω YouTube καθώς η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της Ρωσίας είχε ήδη μπλοκάρει από την αρχή της εβδομάδας τη μετάδοσή του, αποφάσισα να κλείσουν το πρόγραμμα με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Λίγο πριν πέσει «μαύρο», οι εργαζόμενοι του καναλιού φώναξαν «Όχι στον πόλεμο» και έκλεισαν με τη «Λίμνη των Κύκνων», όπως είχαν κάνει το 1991 οι Σοβιετικοί. 

Οι δημοσιογράφοι του καναλιού είχαν εκφράσει από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία την αντίθεσή τους στις ενέργειες του Ρώσου προέδρου, κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον Τσάρο της Ρωσίας.