Πηγή: Rosa.gr

Αντιδράσεις στις οικογένειες των αγνοούμενων επιβατών του Euroferry Olympia έχει προκαλέσει η ρυμούλκηση του φλεγόμενου πλοίου στον Αστακό. Για την τελευταία εξέλιξη στο θρίλερ του εντοπισμού των δέκα εγκλωβισμένων, η τύχη των οποίων αγνοείται εδώ και μέρες, μίλησε στην ΕΡΤ ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που εκπροσωπεί την οικογένεια.

«Θεωρώ πραγματικά αυτή την απόφαση τελείως εσφαλμένη. Εύχομαι εξαιτίας αυτής της απόφασης να μη θρηνήσουμε πολλά θύματα», δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Λύτρας.

«Οι πιθανότητες λιγοστεύουν μετά τόσες ημέρες», τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας Μπεκιάρη επισημαίνοντας ότι «από την στιγμή που υπάρχουν ακόμα μέσα εγκλωβισμένοι δεν μπορεί να χάνονται 15 ώρες για να ταξιδέψει το πλοίο με δύο μίλια/ώρα. Δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε.
Δεν λειτουργούσε κανένας πυροσβεστήρας

«Περιμένουμε το τι θα γίνει με τις έρευνες. Από εκεί και πέρα οι ευθύνες της εταιρείας αλλά και άλλων είναι δεδομένο ότι υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Λύτρας λέγοντας ότι την οικογένεια του εγκλωβισμένου οδηγού θα απασχολήσουν και οι ευθύνες στις καθυστερήσεις των προσπαθειών διάσωσης.

Ο γνωστός δικηγόρος αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη μέτρων ασφαλείας σε επιβατικά και φορτηγά πλοία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μέτρα ασφαλείας στο συγκεκριμένο πλοίο δεν υπήρχαν». Εστίασε επίσης στην κατάθεση του Λευκορώσου οδηγού, που διασώθηκε μόνος του, ο οποίος κατήγγειλε ότι από τους τέσσερις πυροσβεστήρες που βρήκε δεν λειτουργούσε κανένας.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του εκπροσώπου της πλοιοκτήτριας εταιρείας, Πολ Κυπριανού, ότι το πλοίο είχε περάσει πρόσφατα από τεχνικό έλεγχο ο κ. Λύτρας απάντησε σκωπτικά: «Δεν ξέρουμε πώς γίνονται οι επιθεωρήσεις των πλοίων; Δεν ξέρουμε πώς γίνονται οι σχετικές διαδικασίες στη χώρα μας;».

Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν έχει εμπιστοσύνη στις Αρχές γιατί έχει δει πολλά περιστατικά που οι έλεγχοι είναι τελείως τυπικοί. Κάτι που αποδεικνύεται τραγικά, εκ των υστέρων».

Μιλώντας για τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών στα πλοία που εκτελούν το συγκεκριμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα στο Πρίντεζι.

«Η πόρτα του των αυτοκινήτων (στο γκαράζ) δεν ανοίγουν και οι οδηγοί αναγκάζονται να βγαίνουν από τις θέσεις του συνοδηγού», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα, η εκπομπή «Συνδέσεις» είχε μεταδώσει εικόνες από την ρυμούλκηση του Euroferry Olympia, στο λιμάνι του Αστακού προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εντοπισμού των δέκα αγνοουμένων επιβατών.