Πηγή: The Press Project

Νεκταρία Ψαράκη

Αδύνατη ήταν η πρόσβαση στο Νοσοκομείο Σισμανόγλειο μέχρι και πριν από λίγη ώρα, καθώς το χιόνι δεν επέτρεπε ούτε σε Ι.Χ. αλλά ούτε και σε ασθενοφόρα την πρόσβαση, παρά το γεγονός ότι εφημερεύει για Covid περιστατικά. «Από χθες το νοσοκομείο αδυνατούσε να δεχτεί έκτακτα περιστατικά, ενώ εφημερεύει συνεχώς. Η εικόνα μέχρι και πριν από λίγο ήταν αποκαρδιωτική. Δεν μπορούσαν να περάσουν τα ασθενοφόρα. Το χιόνι είχε σκεπάσει τα πάντα, και αποφάσισαν πριν λίγο να φέρουν μόλις ένα μηχάνημα. Το πρόβλημα όμως δεν έχει λυθεί», αναφέρει στο TPP ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, περιγράφοντας την ανυπαρξία της κρατικής μέριμνας για την ασφαλή πρόσβαση και περίθαλψη ασθενών.

Στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, η κατάσταση είναι χειρότερη. Όπως αναφέρει στο TPP ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του νοσοκομείου, Ηλίας Λιόλιος «από χθες μέχρι και σήμερα στις 13:00 δεν ήταν ανοιχτός ούτε ο δρόμος ο οποίος οδηγεί στο νοσοκομείο. Τον καθάρισαν πριν από λίγο ενώ εφημερεύουμε μέχρι τις 14:30 και η πρόσβαση είναι εφικτή μέχρι την πύλη του νοσοκομείου.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έχουν αποκλειστεί μέσα στα κτίρια, ενώ τα αυτοκίνητά τους έχουν σκεπαστεί από χιόνι. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην τροφοδοσία, ενώ προβλήματα υπάρχουν και στην παροχή οξυγόνου.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να κάνουν τριπλοβάρδια, με αποτέλεσμα να προειδοποιούν για απεργιακές κινητοποιήσεις για να ανατραπεί «η κυβέρνηση του θανάτου και της καταστροφής».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ