Πηγή: Ημεροδρόμος

Ολοένα και περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη σοκαριστική υπόθεση με τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, με την εισαγγελία να ερευνά πλέον πιθανό κύκλωμα μαστροπείας.

Ο Ηλίας Γκιώνης, ο ακτιβιστής που δημοσίευσε πρώτος την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης, μίλησε σήμερα σε πρωινές εκπομπές και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις απειλές που δέχεται για τη ζωή του, ενώ «φωτογράφισε» και τους εμπλεκόμενους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά γιατί φοβούνται:

«Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλίες όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη».

«Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων» τόνισε στο MEGA.

Μιλώντας αργότερα και στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στη μήνυση που του έχει γίνει.

«Εγώ ενημερώθηκα για αυτή τη μήνυση από τα Μέσα. Δε μου έχει παραδοθεί ακόμα. Φαντάζομαι υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη. Αν και εφόσον λάβω κάποια έγγραφα, θα ενημερώσω το κοινό. Προς το παρόν δεν έχω λάβει κάτι. Δεν κρύβομαι. Προφανώς αφού το αυτόφωρο κρατάει δύο μέρες, φρόντισα να είμαι κάπου προφυλαγμένος. Το τελευταίο που με απασχολεί είναι το αυτόφωρο ή αν ισχύει η μήνυση γιατί το ‘χω ξαναπεράσει στο παρελθόν.»

«Το κυριότερο που με απασχολεί είναι η ασφάλειά μου και η ασφάλεια των θυμάτων. Δέχομαι απειλές γενικού περιεχομένου. Δεν θέλω να το πλατιάσω. Δε φοβάμαι και θα το αποδείξω. Για μένα αυτό το πράγμα δεν έχει να κάνει με μένα και τον κόσμο. Ξεκινάει από την κοπέλα που βιάστηκε και για όλα τα υπόλοιπα θύματα που με εμπιστεύτηκαν.»

Αποκάλυψε επίσης ότι έχει συλλέξει ονόματα που εμπλέκονται και είναι από διάφορους κλάδους.

«Με ενημερώνουν κορίτσια ότι οι εν λόγω κύριοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καλούσαν μέχρι και χθες το βράδυ κορίτσια σε πάρτι που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες. τα ονόματα που έχω συλλέξει, για τα οποία είμαι σίγουρος για τους έξι από αυτούς, είναι από διάφορους χώρους. Υπάρχουν μέσα άτομα που ανήκουν στον αθλητισμό και την πυγμαχία, άτομα που έγιναν διάσημα μέσα από τα ριάλιτι, προφανώς το μεγάλο κεφάλι είναι επιχειρηματίες που έχουν και τα χρήματα να το στηρίξουν όλο αυτό. Η κοπέλα αυτή έχει να παλέψει απέναντι σε κάτι πολύ μεγάλο. Υπάρχουν κοπέλες που φοβούνται για τη ζωή τους κι εγώ έχω δημοσιοποιήσει από αυτά που έχω λάβει το 1/10».

«Οι αρχές δεν έχουν έρθει να μου ζητήσουν αυτά τα στοιχεία, τίποτα, από την άλλη και να μου ζητήσουν δεν ξέρω σε ποιον να εμπιστευτώ να τα δώσω, υπάρχουν και άτομα μέσα από την αστυνομία που καλύπτουν όλο αυτό το κύκλωμα και ονόματα πολιτικών. Υπάρχουν δράστες στην ομάδα αυτή που έχουν πολύ στενή σχέση με άτομα του πολιτικού χώρου και άτομα από τον πολικό χώρο συμμετέχουν και στα πάρτι».

Παράλληλα, ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης συνεχίζει με αναρτήσεις του να αποκαλύπτει πτυχές της υπόθεσης…