Πηγή: Ημεροδρόμος

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, πιστός στις αρχές της κυβερνήσεως να διώκει τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, έδωσε «δόθηκε εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας παράνομης και καταχρηστικής» στο Παίδων Πεντέλης.

Η αιτιολογία; « Να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να εκτελεστούν στο ακέραιο οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί παιδιών κατά του Covid-19 στο συγκεκριμένο νοσοκομείο». 

Μετά την άθλια κυβερνητική αγωγή το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε «παράνομη» την απεργία στο Παίδων Πεντέλης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης …πανηγύρισε για την «υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών».

«Η κατρακύλα της κυβέρνησης δεν έχει πάτο» απαντά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και τονίζει:

«Μόνο οργή προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση και του υπουργείου της προστασίας της δημόσιας υγείας. Δεν έχουν δικαίωμα να την επικαλούνται αυτοί που παίζουν στα ζάρια την υγεία και τη ζωή μας καθημερινά, που δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών αναστέλλοντας την 24ωρη εφημερία ενός νοσοκομείου που από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα έχει εξετάσει πάνω από 11.000 παιδιά, από τα οποία 750 Covid θετικά, και έχει νοσηλεύσει μόνο στην Παιδιατρική Κλινική πάνω από 1.300 παιδιά.

Η επίδειξη πυγμής από την κυβέρνηση δείχνει ότι μας φοβούνται. Στον αυταρχισμό της κυβέρνησης απαντάμε με δυνάμωμα των αγώνων μας».

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης

Την αγωγή του υπουργείου Υγείας ενάντια στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει:

«Δεν φτάνει που η κυβέρνηση θέτει εκτός εφημερίας ένα νοσοκομείο που καλύπτει σοβαρές ανάγκες του παιδικού πληθυσμού, προσπαθεί να τρομοκρατήσει και τους εργαζόμενους που το κρατάνε όρθιο και αγωνίζονται για να μη συρρικνωθούν οι υπηρεσίες που προσφέρει.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την αγωγή που κατέθεσε το υπουργείο Υγείας για να βγει παράνομη η απεργία των εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης, οι οποίοι δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το νοσοκομείο.

Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η αγωγή σε βάρος των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης. Εδώ και τώρα να αποκατασταθεί η πρότερη λειτουργία του και να αναβαθμιστεί ως πλήρες, σύγχρονο, δημόσιο και δωρεάν νοσοκομείο παίδων».

Κυβερνητική αθλιότητα

Υπενθυμίζουμε ότι η αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών κατατέθηκε σήμερα το πρωί η κυβέρνηση, προκειμένου να κριθεί η σημερινή 24ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Παίδων Πεντέλης ως παράνομη και καταχρηστική, «προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία» και με το προκλητικό πρόσχημα ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας». Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει εντός της ημέρας.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την καταστολή σε βάρος των γιατρών του νοσοκομείου που αντιδρούν στην αναστολή των εφημεριών και τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, όπου χιλιάδες παιδιά νοσούν μετά και το άνευ μέτρων προστασίας άνοιγμα των σχολείων.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό η κυβέρνηση που εδώ και δύο χρόνια αρνείται να κάνει μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών), να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας, γεμίζοντας με ράντζα τα νοσοκομεία, κλείνοντας τμήματα και κλινικές, υπονομεύοντας την υγεία και τη ζωή του λαού, σήμερα να επιχειρεί να δικαιολογήσει την κατασταλτική πολιτική της κάνοντας  λόγο για «διασφάλιση της δημόσιας υγείας».

Σημειώνεται ότι η αναστολή των εφημεριών και η μετατροπή του νοσοκομείου σ΄ εμβολιαστικό κέντρο αφήνει στον αέρα χιλιάδες οικογένειες στη ΒΑ Αττική και την Εύβοια, ενώ προκαλεί ντόμινο επιδείνωσης των προβλημάτων που ήδη υπάρχουν (πολύωρη αναμονή στα φρακαρισμένα επείγοντα, εντατικοποίηση του προσωπικού κ.α.) και στα νοσοκομεία Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των εργαζομένων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης …πανηγύρισε για την «υπ. Αριθμ. 33/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών».