Πηγή: Ημεροδρόμος

Ξέσπασε κατά της διοργάνωσης του Μουντιάλ του Κατάρ που θα διεξαχθεί φέτος τον χειμώνα στην αραβική χώρα (21 Νοεμβρίου-18 Δεκεμβρίου), ο Ερικ Καντονά  και με δηλώσεις του τόνισε πως δεν θα παρακολουθήσει την διοργάνωση, θεωρώντας υποκριτικό να το δει, από τη στιγμή που έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, χιλιάδες εργάτες.

Το Κατάρ κατηγορείται τακτικά για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα των μεταναστών εργαζομένων, τα δημοσιεύματα είναι αποκαλυπτικά και οι αριθμοί αμείλικτοι: οι νεκροί εργάτες ξεπερνούν τους 6.500.

Ο Ερίκ Καντονά μίλησε στην Daily Mail και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Για να πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει καθόλου αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική. Όμως στο Κατάρ δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για το χρήμα και μόνο για αυτό. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Χιλιάδες. Και εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο; Λυπάμαι αλλά εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι και μπίζνες, αλλά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο μέρος δεν θα έπρεπε να δοθεί αυτή η ευκαιρία».