Πηγή: Ημεροδρόμος

Η είδηση: Λίγες μέρες πριν «φασιστοειδή, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, υμνητές των SS, βεβήλωσαν το μνημείο προς τιμήν του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ στους Μολάους Λακωνίας. Κάλυψαν με στόκο τη μαρμάρινη πλάκα που έγραφε:

«Τιμή και δόξα στους εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους: 100 από την ευρύτερη περιοχή, 200 στην Καισαριανή, 11 στη Σπάρτη, 40 στην Τρίπολη, 37 στην Καλαμάτα, ως αντίποινα για την εξόντωση του Γερμανού στρατηγού Κρεζ στις 27-4-1944 εδώ στη Γκαγκανιά Μολάων από τμήμα του ΕΛΑΣ με διοικητή το Μανώλη Σταθάκη».

Στη «νέα επιφάνεια» που δημιούργησαν έγραψαν: «Το ΚΚΕ δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο» (από την ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ). 

Παρατήρηση 1η: Πολύ σωστά έκαναν τα ναζιστόμουτρα και πήγαν και βεβήλωσαν ένα μνημείο αφιερωμένο στην Αντίσταση κατά των Γερμανών ναζί. Διότι, πολύ απλά, τα εγχώρια ναζιστόμουτρα απέδειξαν – και με αυτό τον τρόπο – τι ακριβώς είναι: Ναζιστόμουτρα. Και γνήσιοι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και ταγματαλητών προγόνων τους.

Παρατήρηση 2η: Πολύ καλά έκαναν και σε ένα μνημείο αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση έχυσαν τον χρυσαυγίτικο εσμό τους κατά του ΚΚΕ και των κομμουνιστών. Διότι πολύ απλά ομολόγησαν – και με αυτό τον τρόπο – ποιοι ήταν οι πατριώτες που οργάνωσαν την Εθνική Αντίσταση και πολέμησαν τους ναζί και ποιοί είναι οι πατριδοκάπηλοι, οι προδότες και οι δωσίλογοι που συνεργάστηκαν με τους ναζί και ενεργούν ως απόγονοί τους και σήμερα. 

Εν κατακλείδι: Εσείς που διαπράξατε τη βεβήλωση είστε ακριβώς ό,τι προκύπτει από την βεβήλωση που διαπράξατε: Ταγματαλήτες και υμνητές των SS.-