Πηγή: Ημεροδρόμος

Το υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους διευθυντές των σχολείων να βρίσκονται τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις εξώπορτες των σχολείων από τις 7 το πρωί για να μοιράζουν self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς που εξαιτίας της απίστευτης ανοργανωσιάς δεν κατάφεραν να τα βρουν στα φαρμακεία (πολλοί φαρμακοποιοί καταγγέλλουν ότι δεν τους παραδόθηκαν ποτέ)!
Αυτά συμβαίνουν όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποφασίσει από την μέρα που έκλεισαν τα σχολεία για διακοπές ότι θα ξανανοίξει στις 10 Ιανουαρίου!! Κι όμως δεν κατάφερε να διασφαλίσει τις συνθήκες ώστε να προμηθευτούν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας τα απαραίτητα self test. Έξω από τα σχολεία θα υπάρξουν κωμικοτραγικές καταστάσεις… Αλλά για την Κεραμέως και τον Μητσοτάκη, τα σχολεία θα έχουν ανοίξει με …επιτυχία και ασφάλεια!!
Πρόκειται για την ίδια κυβέρνηση. Την ίδια ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που όλο το προηγούμενο διάστημα εν μέσω πανδημίας στα σχολεία:
  • Διαφήμιζαν τα παγουρίνο που έδιναν στους μαθητές των χορηγών φίλων τους ως …μέσο περιορισμού της διασποράς του ιού!
  • Έφτιαχναν και μοίραζαν μάσκες …τραπεζομάντιλα και …αλεξίπτωτα στους μαθητές!
  • Καλούσαν τα παιδιά να πάρουν κουβέρτες στις τάξεις για να μην κρυώνουν όταν θα έχουν πόρτες και παράθυρα ανοιχτά γιατί δεν προσέλαβαν εκπαιδευτικούς για να δημιουργήσουν τμήματα με λιγότερους μαθητές!
  • Προχωρούσαν σε συγχωνεύσεις τμημάτων των σχολείων αυξάνοντας μέχρι και στα 30 τα παιδιά που στοιβάζονται σε μια τάξη όταν η πανδημία «θέριζε»!
  • Επέβαλαν και διατήρησαν ακόμα και τώρα που υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων το εγκληματικό πρωτόκολλο του 50%+1  που προβλέπει να νοσήσουν με κορωνοϊό οι μισοί μαθητές +1 ) για να κλείσει ένα τμήμα!
  •  Και τώρα άφησαν χιλιάδες μαθητές και εκπαιδευτικούς χωρίς selftest στήνοντας …«διαγνωστικά κέντρα» στα κάγκελα και τις αυλόπορτες των σχολείων!

Η επικίνδυνη αυτή πολιτική διαχείριση συνοψίζεται σε μια φράση: «Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και… Κεραμέως ατάκτως ερριμμένα»…