Πηγή: Rosa

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ακόμη μία φορά επέλεξε να θέσει ένα κυνικό δίλημμα στην κοινωνία, παρουσιάζοντας μία τουλάχιστον, περίεργη δικαιολογία για το γεγονός ότι η κυβέρνηση ζητά να κάνουν rapid test ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι από την τσέπη τους και δεν τα επιδοτεί η κυβέρνηση, που δίνει δωρεάν μόνο self test, (αναξιόπιστα από πολλούς επιστήμονες).

Με την κυβέρνηση να μην έχει κανένα πρόβλημα στα σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας, να χαρίσει 5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις, σε φιέστες κλπ, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακάλυψε οικονομικό πρόβλημα την ώρα που πεθαίνουν δεκάδες συμπολίτες μας κάθε μέρα από κορονοϊό.

«Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεoκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;», είπε νωρίτερα μιλώντας στο MEGA.

Παρά το γεγονός ότι αυτό ακριβώς κάνουν σοβαρές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αγγλία και η Αυστρία, που δίνουν δωρεάν τα rapid test, για την ελληνική κυβέρνηση η σοβαρή έρευνα της διασποράς του κορονοιού δεν αποτελεί προτεραιότητα.

Αντιθέτως, ο Άδωνις Γεωργιάδης με τις παχυλές αποδοχές της βουλευτικής αποζημίωσης (και χωρίς να συνυπολογίζονται οι παράλληλες επιχειρηματικές οικογενειακές δραστηριότητές του), πιστεύει πως η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, κι ενώ η τιμή του φτάνει στα 60 ευρώ.

«Τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας», πρόσθεσε, κάνοντας χιλιάδες επιστήμονες να σκίζουν τα πτυχία τους.