Πηγή: ΕΦΣΥΝ

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη ιδιοκτήτρια επιχείρησης εστίασης στη Δράμα, την ώρα που έπαιρνε από εργαζόμενους πίσω το δώρο Χριστουγέννων.

Η εργοδότρια, αφού κατέβαλε το δώρο μέσω τραπέζης, για να φαίνεται νόμιμη στις αρμόδιες αρχές, ζήτησε από τους εργαζόμενους να κάνουν ανάληψη και να τις επιστρέψουν τοις μετρητοίς τα χρήματα. Οι εργαζόμενοι ωστόσο σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας, είχαν ενημερώσει την αστυνομία.

Έπειτα από οδηγίες της ασφάλειας, τα χαρτονομίσματα είχαν προσημειωθεί και όταν παραδόθηκαν στην εργοδότρια και τον υπεύθυνο του καταστήματος, αυτοί συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «όταν τα στόματα ανοίγουν, όταν εγκαταλείπεται ο φόβος και αναζητείται βοήθεια, η αυθαιρεσία τιμωρείται».

Ωστόσο μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική, και οι καταγγελίες για παράνομες και καταχρηστικές συμπεριφορές των εργοδοτών, για τις οποίες ενημερώνονται τα συνδικάτα, φτάνουν πάντα στα χέρια της δικαιοσύνης».

Και καταλήγει:

«Η ΓΣΕΕ, στην προσπάθειά της να βοηθήσει τους εργαζόμενους έχει θέσει στη διάθεσή τους το Κέντρο Ενημέρωσης Εργαζομένων της Συνομοσπονδίας (ΚΕΠΕΑ), στο οποίο μπορούν να κάνουν τις καταγγελίες τους ώστε να αποτραπούν οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να επιβληθούν οι σχετικές κυρώσεις. Οι περιπτώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποδεικνύουν ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους και τα συνδικάτα επιβάλλεται και μπορούν να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα».