Πηγη: Katiousa

Νέες σκηνές ντροπής στο στρατόπεδο της Μόριας, όπως δείχνει βίντεο που περιλαμβάνεται σε ντοκιμαντέρ του Valerio Cataldi, που θα προβληθεί σήμερα στην ιταλική κρατική τηλεόραση. Να σημειωθεί ότι στη Μόρια τα βίντεο απαγορεύονται στους πρόσφυγες, προκειμένου να μη διαρρέουν οι φρικτές εικόνες από το κολαστήριο.

Αυτή τη φορά στην κάμερα καταγράφεται αστυνομικός να βρίζει χυδαία ηλικιωμένη πρόσφυγα που στεκόταν στην ουρά για φαγητό, χωρίς να προλάβει να πάρει μερίδα.

“Άι γαμήσου! Άι γαμήσου! Σκατόγρια. Σαύρα, ε σαύρα. Θα στο βάλω στον κώλο σου αυτό, το κατάλαβες; Σκατόγρια”

Ως αυτό εννοούσε το μπαστούνι της ανήμπορης γυναίκας, το οποίο της άρπαξε και πέταξε, παρουσία συναδέλφων του που παρακολουθούσαν απαθείς το ανδραγάθημα του οργάνου της τάξεως.

Για το ζήτημα εξέδωσε ανακοίνωση η Διεθνής αμνηστία.

Με αφορμή το βίντεο του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου RAI 2 όπου άνδρας με πολιτικά παρουσία ενστόλων ακούγεται να καθυβρίζει χυδαία ηλικιωμένες γυναίκες πρόσφυγες, ως Διεθνής Αμνηστία απαιτούμε άμεσα την τοποθέτηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεξαγωγή έρευνας τυχόν ευθυνών αστυνομικού προσωπικού και πιθανού ρατσιστικού κινήτρου στην αηθή αυτή λεκτική επίθεση.

Δεν αρκούν οι άθλιες συνθήκες του καταυλισμού στην Μόρια, οι πρόσφυγες έχουν να αντιμετωπίζουν και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά των αρχών.

Όλα υπέροχα στη Μόρια και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, όπως μας διαβεβαίωναν και “υψηλοί επισκέπτες”, πριν λίγες μέρες…