Πηγή: In.gr

Ακροδεξιοί, «ψεκασμένοι» και φανατικοί φαίνεται να απαρτίζουν τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που έχουν απασχολήσει το τελευταίο διάστημα την επικαιρότητα.

Η ομάδα έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις Αρχές, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, να διατάσσει εισαγγελική έρευνα για τη δράση τους που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Ανάμεσα όμως στην ακραία ομάδα αντιεμβολιαστών και μάλιστα σε ηγετική θέση φαίνεται να βρίσκεται και ένας γυναικοκτόνος, η υπόθεση του οποίου είχε ταράξει την κοινωνία της Λέσβου πριν περίπου εννέα χρόνια.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Στο Νησί», o Γ.Κ. είχε σκοτώσει τη γυναίκα του στο σπίτι που διέμεναν στη Λακέρδα στο Πυργί.

Η 41χρονη υπάλληλος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δολοφονήθηκε από τον 43χρονο τότε σύζυγο της. Όπως είχε γίνει γνωστό τη σκότωσε με 10 μαχαιριές σε θώρακα, κοιλιά και καρωτίδα, με ένα κουζινομάχαιρο.

Σύμφωνα με τοπικό δημοσιογραφικό μέσο, μετά από έντονη λογομαχία ανάμεσα στο ζευγάρι, ο 43χρονος σύζυγος – εργολήπτης δημόσιων έργων άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα και χτύπησε την σύζυγό του 10 φορές στο θώρακα, την κοιλιά και το λαιμό, με αποτέλεσμα να πέσει στη συνέχεια αιμόφυρτη στο δάπεδο.

Η τελευταία φορά που τους είδε διερχόμενος κάτοικος από το Πυργί ήταν μία ημέρα πριν το έγκλημα. «Τη χτυπούσε στο δρόμο και μάλιστα μου έκανε εντύπωση που ήταν μπροστά τα δυο τους παιδιά», είχε πει στα «Νέα της Λέσβου» την επόμενη μέρα του εγκλήματος

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια, στο Εφετείο αποδείχθηκε ότι ήταν «εν βρασμώ ψυχής», και εδώ και δυο χρόνια κυκλοφορεί ελεύθερος.

Το προφίλ του

Το προφίλ του Γ.Κ. στο Facebook βρίθει από αντιμεμβολιαστικά μηνύματα ενώ όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της ιστοσελίδας των «Θεματοφυλάκων» με ονομασία «ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ Α120Σ», η οποία φιλοξενεί περισσότερα από 24 χιλιάδες μέλη.

Εισαγγελική έρευνα και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της ομάδας Θεματοφύλακες του Συντάγματος και άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, ζητά να ερευνηθεί αν η δράση των ομάδων αυτών έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ακόμα και εγκληματική οργάνωση.