Πηγή: 902.gr

Το ένα μετά το άλλο «σπάνε» τα αρνητικά ρεκόρ στο μέτωπο της πανδημίας, σε ένα έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ (για Covid και non Covid περιστατικά) σκαρφάλωσε στους 175. Δηλαδή, ένας στους έξι διασωληνωμένους δεν έχει την απαιτούμενη εντατική φροντίδα, με την κυβέρνηση να ισχυρίζεται προκλητικά ότι δεν υπάρχουν «ενδείξεις» ότι μια τέτοια νοσηλεία επηρεάζει την πορεία της υγείας τους.

Σημειώνεται ότι κάποιοι απ΄αυτούς τους ασθενείς είναι σχεδόν ένα μήνα εκτός εντατικής, περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι ακόμα και από τις 12 Νοέμβρη! Κι αυτό, όταν κάθε ώρα που περνάει εκτός ΜΕΘ δυσχεραίνει την επιτυχή έκβαση της πορείας για κάθε ασθενή.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζοντας την πολιτική των προκατόχων της, κρατάει κλειστά 6 νοσοκομεία μόνο στην Αττική και άλλα δύο στη Θεσσαλονίκη, που θα μπορούσαν να παράσχουν υπηρεσίες υγείας σε εκατοντάδες ασθενείς.

Είναι τα νοσοκομεία που έκλεισαν από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ πριν από σχεδόν 10 χρόνια, και έμειναν κλειστά από όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις, συμβάλλοντας κι αυτά στα «πρωτογενή πλεονάσματα», αλλά και στην πελατεία προς τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος απολαμβάνει την «ασυλία» του από την αντιμετώπιση της πανδημίας.