Πηγή: Ημεροδρόμος

Σε ασφυξία έχουν περιέλθει τα Νοσοκομεία λόγω της μεγάλης αύξησης των νοσηλειών εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ χιλιάδες άλλοι ασθενείς βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της μετατροπής του συστήματος Υγείας σε «μιας νόσου».

Μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 133 άνθρωποι ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, ένας εκ των οποίων παραμένει εκτός εντατικής από τις 11 Νοέμβρη!!! Η πληρότητα στις ΜΕΘ/ΜΑΦ Covid 19 ανέρχεται σε 98,92%.

«Σήμερα πάνω από 130 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός ΜΕΘ. Στο ΑΧΕΠΑ ζούμε μια σύγχρονη τραγωδία. Στην Αττική επίσης. Ασθενείς με κορωνοϊό είναι σε κοινούς θαλάμους, Μεταξύ αυτών και ένας 48 χρόνος» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, σε ανακοίνωση της.

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους πρωτοκλασάτους υπουργούς του ισχυρίζεται προκλητικά και κυνικά ότι δεν έχει διαφορά η νοσηλεία διασωληνωμένων εντός ή εκτός ΜΕΘ. Ο Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να αρνείται την Εντατική Θεραπεία, την σύγχρονη Ιατρική, την ίδια την επιστήμη για να δικαιολογήσει τους θανάτους εκτός ΜΕΘ ασθενών που δεν τους δόθηκε η ευκαιρία να παλέψουν για τη ζωή τους… «Είναι πραγματικά θλιβερή η μέχρι τώρα σιωπή πανεπιστημιακών καθηγητών “ειδικών” του κράτους, της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και της Προέδρου της, των προέδρων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μεγάλων Ιατρικών Συλλόγων για αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού που μας γυρνάνε δεκαετίες πίσω, πριν το 1960 όταν η Σαπφώ Μαγκριώτη εγκαινίασε στην Ελλάδα την έννοια της Εντατικής Θεραπείας», τονίζει σε ανακοίνωσης της, η ΟΕΝΓΕ και μεταξύ άλλων καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην «ένταξη του συνόλου του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό, οργανωμένα και με κεντρικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας»

«Άνθρωποι πεθαίνουν στους θαλάμους κάθε μέρα», είναι η κραυγή αγωνίας των υγειονομικών που εδώ και δύο χρόνια διεκδικούν τα αυτονόητα. Όμως, ακόμη και τώρα, η κυβέρνηση αρνείται να ανοίξουν τουλάχιστον 2.500 δημόσια κρεβάτια ΜΕΘ και τα Νοσοκομεία που έκλεισαν, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, να επιταχτεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας, να αυξηθεί ο κρατικός προϋπολογισμός για τη δημόσια Υγεία.

Με ευθύνη της κυβέρνησης που αντιμετωπίζει ως κόστος την προστασία του λαού, την ώρα μάλιστα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να πλαισιωθούν και από άλλα ουσιαστικά μέτρα -ιδίως εκεί που υπάρχει έντονος συγχρωτισμός (εργοστάσια, ΜΜΜ, σχολεία, κ.α.)- συνεχίζεται η φονική επέλαση της πανδημίας στη χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης. Τη Δευτέρα οι νεκροί έφτασαν τους 116 (79 την Κυριακή, 88 το Σάββατο) και σχεδόν 4.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Οκτώβρη…

Στη χώρα του “Μωυσή”-Μητσοτάκη και των “άριστων”-κυβερνητικών στελεχών συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου λαού…